Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Θαυμασμό και Δέος για τον μεγάλο συνθέτη Μίμη ΠΛΕΣΣΑ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Θαυμασμό και Δέος για τον μεγάλο συνθέτη Μίμη ΠΛΕΣΣΑ απο τους φίλους της Σχολής Γονέων Κατερίνης σε μιά εκπληκτική βραδυά της κατάμεστης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.







Μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη της Ελληνικής μουσικής Μίμη Πλέσσα οργάνωσε η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου με το θέμα : « Τραγούδια που δεν έχουν εποχές». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Μουσικού σχολείου Κατερίνης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση του συνθέτη από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σχολής Γονέων. Αναφέρθηκε η καταγωγή του, οι σπουδές του στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι παράλληλες σπουδές του στη Μουσική, η συνέχεια των σπουδών του στην Αμερική και η τελική επιλογή του να αφιερώσει τη ζωή του στη σύνθεση. Η παρουσίαση έκλεισε με μια συνοπτική αναφορά στο πλήθος των τραγουδιών ελαφράς και λαϊκής μουσικής που συνέθεσε.




Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο χαρισματικός και εμπνευσμένος συνθέτης αναφέρθηκε γλαφυρά στη ζωή και το μεγάλο έργο του. Διηγήθηκε άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του στην Ελλάδα και την Αμερική που εντυπωσίασαν το ακροατήριο.

Ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου της σχολής Γονέων κ. Κορομπίλη ο οποίος ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο της Αυτοβιογραφίας του συνθέτη και παρουσίαση της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Κυριακού.

Το υπόλοιπο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε σε μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη που έπαιξε η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Καρατινίδη Δημήτρη και ενορχήστρωση του κ Μιχάλη Καρυοφυλλίδη. Τραγούδησαν οι μαθητές Καρασαρίδου Σοφία και Νατσιόπουλος Οδυσσέας. Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον κ. Μίμη Πλέσσα από τους ακροατές.

Η Σχολή γονέων θα συνεχίσει το πρόγραμμά της τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Πάγκαλο, ιατρό- καθηγητή Γενετικής και θέμα « Είναι το DΝΑ η κρυστάλλινη σφαίρα που προβλέπει το μέλλον μας» ; Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι το μουσικό σχολείο Κατερίνης, ο ιατρικός καθώς και ο φαρμακευτικός σύλλογος Πιερίας.




Περισσότερα εδώ: http://www.sxoligoneon.gr/index.php/2014-10-24-08-37-25/2010-08-05-11-43-05/fotografies-2013-2015/358-26-1-2015-mimis-plessas

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου