Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τσιζκέικ με λεμόνι

Το έχεις συνηθίσει διαφορετικά αλλά το τσιζκέικ με λεμόνι θα σε εντυπωσιάσει.

Τόσο με το άρωμα όσο και με τη γεύση του! Εσύ δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και...
σίγουρα δεν θα χάσεις.

Υλικά


  • 250 γραμμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κουταλάκι ζελατίνη
  • 1 κουταλιά νερό

 
Διαδικασία

Αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν. Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.

Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου