Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι τροφές που θα σας κάνουν παραγωγικούς

Έχουμε όλοι ακούσει για τις λεγόμενες «υπερτροφές», που όχι μόνο υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σας , αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να κάνετε τη δουλειά σας ταχύτερα, καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Με απλά λόγια , αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν την παραγωγικότητα σας με τη βελτίωση της... εστίασής σας και της γνωστικής σας λειτουργίας, επιτρέποντας σας έτσι να κάνετε περισσότερα πράγματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα .


1. Μούρα όλων των ειδών

Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά είναι επίσης μια μεγάλη φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη μνήμη και το συντονισμό του εγκεφάλου για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Είναι γεγονός ότι οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν το σώμα σας και το μυαλό σας, αν δεν κάνετε αντεπίθεση, αλλά ευτυχώς το κάνουν τα ούρα για σας. Με άλλα λόγια , αυτά τα νόστιμα φρούτα εξουδετερώνουν το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι το μυαλό σας σε μακροπρόθεσμη βάση. Με τον τρόπο αυτό , τα μούρα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να αντιμετωπίζετε προβλήματα μνήμης ή ακόμα και Αλτσχάιμερ κατά τη διάρκεια των ετών και επίσης να επιβραδύνουν το ποσοστό μείωσης της γνωστικής λειτουργίας.


2. Αποξηραμένα φρούτα

Είναι ένα γρήγορο, αποδοτικό σνακ για να πάρετε μαζί σας στο γραφείο και το ιδανικό καύσιμο για το σώμα σας κατά τη διάρκεια των κουραστικών ημερών εργασίας. Είναι πολύ πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τα φυσιολογικά επίπεδα της κακής χοληστερόλης.


3. Λαχανικά

Ακριβώς όπως τα μούρα, το λάχανο, το κουνουπίδι και το άγριο μπρόκολο ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία και προλαμβάνουν την απώλεια μνήμης μειώνοντας τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.


4. Λιπαρά ψάρια
Τα ψάρια είναι νόστιμα, και τα οφέλη των λιπαρών ψαριών για την υγεία δεν είναι πλέον μυστικό. Πλούσια σε DHA και ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα , τα λιπαρά ψάρια είναι πραγματικά ο καλύτερος σύμμαχος της καρδιάς σας, επειδή μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο σε μακροπρόθεσμη βάση. Εκτός από αυτό, το ψάρι είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης , και θα κρατήσει επίσης κακή χοληστερόλη υπό έλεγχο !


5. Βραστά αυγά
Ο κρόκος είναι το πιο σημαντικό μέρος του αυγού, δεδομένου ότι είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη Β και χολίνη. Με απλά λόγια δρα ως νευροδιαβιβαστής, που βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι η επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και εξασφαλίζει την καλή κατάσταση της μνήμης.


6. Αβοκάντο
Σχεδόν ο καθένας αγαπά το αβοκάντο για τη νόστιμη , κρεμώδη γεύση του , αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζατε ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο και μπορείτε να βασιστείτε πάνω του για ώθηση στην παραγωγικότητα σας στο χώρο εργασίας; Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει το αβοκάντο μέρος της καθημερινής διατροφής σας είναι επειδή περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, τα οποία συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή.


7. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Δημητριακά ολικής αλέσεως είναι τέλειο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας από δύο απόψεις : είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες - που αποτρέπουν την πείνα και μειώνουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας - και θα βελτιώσει επίσης την ικανότητά σας να επικεντρωθείτε σε εργασίες στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα ενισχύσουν επίσης την ενέργεια σας, δίνοντας στο σώμα σας ακριβώς τη σωστή ποσότητα γλυκόζης για να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων.


8. Φρουτοχυμοί και φρουτο-μιλκσέηκς
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας smoothie φρούτων το πρωί , λίγο πριν πάτε στη δουλειά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βρώμη , γιαούρτι ή γάλα για να γίνει ακόμη πιο θρεπτικό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο : ένα ποτήρι χυμό θα σας κρατήσει σε εγρήγορση και θα σας δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για το κλασικό ωράριο 9-5.


9. Κολοκυθόσποροι

Ένα άλλο πολύ νόστιμο σνακ ιδανικό μεταξύ των γευμάτων είναι σπόροι κολοκύθας. Φθηνό και αποτελεσματικό, οι σπόροι κολοκύθας βελτιώνουν τη μνήμη σας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε ψευδάργυρο.


10. Καρύδια
Είναι γνωστά για την πρόληψη της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών καθώς γερνάμε, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου