Κουζίνα: Ethnic
Μερίδες : 8-10 μέτρια μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 55m
Όποιο είδος κρέατος κι αν επιλέξετε για βάση τους, τα μπιφτέκια είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο πικάντικη από το μέσο όρο κι έχει για βάση της αρνίσιο κιμά…
Υλικά
1 κιλό κιμά αρνίσιο από μπούτι, περασμένο δύο φορές ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές καυτερές μικρές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι
Διαδικασία
Olive Magazine
Μερίδες : 8-10 μέτρια μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 55m
Όποιο είδος κρέατος κι αν επιλέξετε για βάση τους, τα μπιφτέκια είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο πικάντικη από το μέσο όρο κι έχει για βάση της αρνίσιο κιμά…
Υλικά
1 κιλό κιμά αρνίσιο από μπούτι, περασμένο δύο φορές ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές καυτερές μικρές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι
Διαδικασία
- Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Zυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
- Βήμα 2
- Βήμα 3
- Βήμα 4
Olive Magazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου