Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά

Κουζίνα: Ethnic
Μερίδες : 8-10 μέτρια μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 55m

Όποιο είδος κρέατος κι αν επιλέξετε για βάση τους, τα μπιφτέκια είναι μια πολύ δημοφιλής πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά πιο πικάντικη από το μέσο όρο κι έχει για βάση της αρνίσιο κιμά…





 


Υλικά
1 κιλό κιμά αρνίσιο από μπούτι, περασμένο δύο φορές ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές καυτερές μικρές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι

Διαδικασία

  • Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Zυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.

  • Βήμα 2
Πλάθετε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πρώτα λαδώσει. Bάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια σας να σφίξουν λίγο και να ανακατευτούν τα αρώματα.

  • Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας να ψηθούν και από την άλλη.

  • Βήμα 4
Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φρεσκοκομμένες φέτες ντομάτας και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύετε με ψημένες πίτες και γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Olive Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου