Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναβρασμός επικρατεί στους αιγοπροβατοτρόφους της Πιερίας εξαιτίας της ζωονόσου του καταρροϊκού πυρετού που συνεχίζει να θερίζει τα κοπάδια τους. Για τον λόγο αυτό η Αντιπεριφέρεια Πιερίας τους προσκάλεσε σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων για να τους ενημερώσει ο αρμόδιος για... το θέμα Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Πιερίας Τάσος Βουλτσίδης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος Δημήτρης Ρουκάς.

Συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας Κώστας Ανθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κτηνοτρόφων «Τα Πιέρια» Κώστας Ντανάς καθώς και ο Ταμίας του Σωματείου Κτηνοτρόφων «Τα Πιέρια» Λάζαρος Μπουρονίκος.

Τονίστηκε ότι η ασθένεια του καταρροϊκού πυρετού έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Πιερία, αλλά και σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ ο κ. Βουλτσίδης προέτρεψε τους αιγοπροβατοτρόφους να δηλώνουν την απώλεια του ζωικού τους κεφαλαίου. Επίσης, αναφέρθηκε το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένουμε να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας για να υποχωρήσει αυτή η ζωονόσος.

Από την πλευρά τους οι αιγοπροβατοτρόφοι τόνισαν πως «πνιγόμαστε καθημερινά από τον καταρροϊκό πυρετό. Ραντίστε για να περισώσουμε την κατάσταση».

Θα πρέπει να αναφερθεί πως εκ μέρους του Αντιπροέδρου του Σωματείου Κτηνοτρόφων «Τα Πιερία» τέθηκε το θέμα καραντίνας στο νομό Πιερίας, όπου η απάντηση ήταν αρνητική, ενώ επισημάνθηκε πως πλήττονται κυρίως τα πρόβατα και ελάχιστα τα γίδια. Επίσης, στην σύσκεψη αναφέρθηκε πως θα πρέπει να προλάβουμε την προσεχή άνοιξη την περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου σε παρεμβάσεις φαρμακευτικές προληπτικού χαρακτήρα.

Να αναφέρουμε πως η Π.Ε. Πιερίας θα πιέσει να ενταχθούν στην αποζημίωση και οι πληγέντες αιγοπροβατοτρόφοι που έχασαν τα ζώα τους. Τέλος, για τον λόγο αυτό και μετά από πρόταση της κ. Μαυρίδου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου