Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Φυλή του Αμαζόνιου βγαίνει για πρώτη φορά από τη ζούγκλα

Την πρώτη τους επαφή με τον έξω κόσμο είχαν αυτόχθονες από τον Αμαζόνιο. Όπως βλέπουμε στο βίντεο που γυρίστηκε στις 30 Ιουνίου, είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν από το δάσος.

Τα 600 περίπου μέλη της φυλής που μιλούν τη διάλεκτο Panoan, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, εκδιώχθηκε από...
τα εδάφη της, είτε από διακινητές ναρκωτικών που κινούνται μέσα στο δάσος, είτε από άντρες που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία.

Ομάδα από το "Εθνικό Ίδρυμα για τους Ινδιάνους της Βραζιλίας", (FUNAI), πλησίασε την άγνωστη φυλή κατά την πρώτη της εμφάνιση στις 30 Ιουνίου, όταν βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Envira, στα σύνορα με το Περού και κατέγραψε σε βίντεο τις κινήσεις των ανθρώπων της.



Ο Carlos Travassos, από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν την φυλή, δήλωσε ότι οι άνθρωποι έψαχναν για όπλα και φαγητό και μετά επέστρεφαν μέσα στο δάσος. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μέλη της φυλής σφύριζαν και μιμούνταν τις κραυγές των ζώων. Στην δεύτερη επίσκεψή τους στην φυλή, οι επιστήμονες έφεραν μαζί τους και δύο μεταφραστές που μιλούσαν την διάλεκτο των Panoan. Ένας από τους διερμηνείς ανέφερε ότι η φυλή υπέφερε από γρίπη και διφθερίτιδα και τα μέλη της δήλωσαν ότι είχαν υποστεί επίθεση από "μη γηγενείς ανθρώπους". Οι μεταφραστές εξήγησαν ότι είναι φανερό πως η φυλή αναζητά όπλα, συμμάχους και φαγητό.



Η Funai είχε δημοσιοποιήσει ανάλογες φωτογραφίες και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι οι Περουβιανοί υλοτόμοι αναγκάζουν τους ιθαγενείς να τραπούν σε φυγή και να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές της γειτονικής Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τη Funai, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, αν και γνωρίζουν την ύπαρξή του. Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων.

Πηγή: telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου