Σπιτικό παγωτό με ένα μόνο υλικό.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως μιλάμε για ένα πραγματικά νόστιμο επιδόρπιο.
Ποιο είναι το συστατικό; Οι μπανάνες.
Οι ώριμες μπανάνες, αυτές που συχνά δεν θέλουμε να φάμε και καταλήγουν στα σκουπίδια.
Και κάτι σημαντικό: αυτό το υποκατάστατο παγωτού, δεν παχαίνει!
Θα χρειαστείτε λοιπόν, μόνο 3 γινωμένες ή παραγινωμένες μπανάνες.
Αν θέλετε προαιρετικά, χρησιμοποιείτε και 2 κουτ. του γλυκού βανίλια, όμως είναι μόνο θέμα γούστου, γιατί οι μπανάνες από μόνες τους έχουν μοναδικό άρωμα.
Αυξήστε επί 2 τα υλικά σας, για περισσότερο παγωτό.
Πώς το φτιάχνετε:
Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε φέτες, απλώστε τες σε ένα ρηχό σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες, μέχρι οι μπανάνες να παγώσουν τελείως.
Μόλις τις βγάλετε παγωμένες ρίξτε τες στο μπλέντερ και χτυπήστε για ένα λεπτό.
Ανοίξτε το καπάκι, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Αν βάλετε βανίλια, ρίξτε τη τώρα.
Δεν βλάπτει να ανακατέψετε άλλη μια φορά κατά τη διαδικασία.
Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βάλτε το σε ένα δοχείο φύλαξης και ξανά πίσω στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει και πάλι, σερβίρετε μπαλίτσες παγωτού, όποτε θέλετε.
Οι λιχούδηδες, μπορείτε να ρίξετε σιρόπι σοκολάτας από πάνω ή κομματάκια σοκολάτας την ώρα που το φτιάχνετε στο μπλέντερ.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως μιλάμε για ένα πραγματικά νόστιμο επιδόρπιο.
Ποιο είναι το συστατικό; Οι μπανάνες.
Οι ώριμες μπανάνες, αυτές που συχνά δεν θέλουμε να φάμε και καταλήγουν στα σκουπίδια.
Και κάτι σημαντικό: αυτό το υποκατάστατο παγωτού, δεν παχαίνει!
Θα χρειαστείτε λοιπόν, μόνο 3 γινωμένες ή παραγινωμένες μπανάνες.
Αν θέλετε προαιρετικά, χρησιμοποιείτε και 2 κουτ. του γλυκού βανίλια, όμως είναι μόνο θέμα γούστου, γιατί οι μπανάνες από μόνες τους έχουν μοναδικό άρωμα.
Αυξήστε επί 2 τα υλικά σας, για περισσότερο παγωτό.
Πώς το φτιάχνετε:
Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε φέτες, απλώστε τες σε ένα ρηχό σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες, μέχρι οι μπανάνες να παγώσουν τελείως.
Μόλις τις βγάλετε παγωμένες ρίξτε τες στο μπλέντερ και χτυπήστε για ένα λεπτό.
Ανοίξτε το καπάκι, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Αν βάλετε βανίλια, ρίξτε τη τώρα.
Δεν βλάπτει να ανακατέψετε άλλη μια φορά κατά τη διαδικασία.
Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βάλτε το σε ένα δοχείο φύλαξης και ξανά πίσω στην κατάψυξη.
Αφού παγώσει και πάλι, σερβίρετε μπαλίτσες παγωτού, όποτε θέλετε.
Οι λιχούδηδες, μπορείτε να ρίξετε σιρόπι σοκολάτας από πάνω ή κομματάκια σοκολάτας την ώρα που το φτιάχνετε στο μπλέντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου