Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Όγδοη έκθεση τατουάζ στην Αθήνα

Το τατουάζ είναι τέχνη, τελεία και παύλα. Όσοι έχετε αμφιβολίες, ε την επόμενη φορά ελάτε στο Athens Tattoo Convention. Ειλικρινά, ήταν απόλαυση!

Ο χώρος γνωστός. Το κλειστό του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο. Ένας μεγάλος χώρος, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και για συναυλίες. Με το που φτάνεις έρχεσαι σε επαφή με το "διαφορετικό". Δεν υπάρχει κάποια αυστηρή, απρόσωπη έκθεση, με παγερούς τοίχος και βλοσυρούς φύλακες. Πολλές φορές τα εκθέματα είναι ζωντανά, οι καλλιτέχνες εκεί μπροστά, τους μιλάς, σου μιλάνε, σε ένα εντελώς χαλαρό περιβάλλον.





Απόδειξη του κλίματος αυτού είναι το "συγγνώμη" που μας είπε Ισπανός καλλιτέχνης επειδή δεν ήξερε αγγλικά για να μας δώσει συνέντευξη αλλά και το εντελώς άνετο "ναι, καλέ τι ρωτάτε" που μας απαντούσαν όπου ζητούσαμε να βγάλουμε μία φωτογραφία.



Πίσω όμως από το σχέδιο, όπως αυτό αποτυπώνεται στο σώμα κάποιου, υπάρχει το αρχικό. Πρόκειται για πολλή δύσκολη δουλειά, αφού εκείνος που την αναλαμβάνει πρέπει να υλοποιήσει την ιδέα όπως τη θέλει ο "πελάτης", συγχρόνως όμως και να ενημερώσει για τυχόν σφάλματα και να τα προλάβει. Γι αυτό και οι περισσότεροι έχουν ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τις καλές τέχνες.



Μέσα στην έκθεση συναντήσαμε και το Γιάννη. Έλληνας ο οποίος όμως ζει και εργάζεται ως "τατουαζάς" στην Ελβετία στη Ζυρίχη. Χωρίς ίχνος υπερβολής, όταν τελείωσε το σχέδιο που χτύπαγε, τόσο όλοι οι παρευρισκόμενοι, όσο και άλλοι καλλιτέχνες, απλώς ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν.



Μας έκανε τόση εντύπωση η τεχνοτροπία του που τον ρωτήσαμε για το στιλ αυτό και μάθαμε ότι η τέχνη του τατουάζ έχει προχωρήσει πολύ. Πλέον συναντάμε διαφορετικά στιλ και σχολές δερματοστιξίας.





Έκθεση τατουάζ όμως χωρίς χορό δεν υπάρχει... go johhny go...





Ο Τάσος έφτασε στην Αθήνα από την Ξάνθη. Είναι μέλος της Erevos tattoo, για την ακρίβεια είναι shop manager.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου