Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

«Άμεση κατάργηση του Π.Δ.48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών»

Η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ καταγγέλλει την έκδοση του Π.Δ.48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σ’ όλη τη χώρα και ζητά την άμεση κατάργησή του. Τα κριτήρια που το εν λόγω Π.Δ. θέτει στις διατάξεις του και οι διακρίσεις που οριοθετεί είναι...
απαράδεκτα από κάθε άποψη (ηθική, νομική, εκπαιδευτική).

Πιο συγκεκριμένα:

- Το κριτήριο της συμπλήρωσης 12ετούς προϋπηρεσίας για τη διαδικασία των υποχρεωτικών μεταθέσεων είναι παντελώς αυθαίρετο και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

- Εξίσου αυθαίρετο είναι και το όριο του 60% του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που τίθεται. Με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου ή επί ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα μέσα Ιουνίου υπολογίζονται μόνο τα οργανικά κενά και όχι τα λειτουργικά που είναι πάρα πολλά κάθε χρονιά και προκύπτουν από το Σεπτέμβρη και μετά.

Με τους άνω σχεδιασμούς είναι πανεύκολη η κατασκευή τεχνητών στρατιών υπεραρίθμων.

- Είναι πέρα από κάθε λογική η κύρωση οριστικών πινάκων υποχρεωτικών μεταθέσεων με καταληκτική ημερομηνία τη 15 Ιουνίου όταν είναι άδηλο το σύνολο των κενών που θα υπάρξουν.

- Είναι εκβιασμός και πλήρης χειραγώγηση η κλήση των εκπαιδευτικών να συναινέσουν για την υποχρεωτική τους μετάθεση οπουδήποτε ανά την περιφέρεια με βάση τα υπάρχοντα κενά της ειδικότητας τους. Όσοι δεν συναινέσουν θα υποστούν την τιμωρία της μετάθεσής τους ανά την επικράτεια.

- Είναι απαράδεκτο, όταν μεταθέσεις-μετατάξεις-αποσπάσεις έχουν για όλους τους εκπαιδευτικούς εκούσιο και εθελοντικό χαρακτήρα, οι μεταθέσεις των εν λόγω εκπαιδευτικών να έχουν υποχρεωτικό και εκβιαστικό χαρακτήρα, κάτι που συνεπάγεται την πλήρη κατάλυση των διατάξεων περί μεταθέσεων.

- Τέλος είναι ανέντιμο να δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας, άνισης μεταχείρισης, εργασιακής ανασφάλειας για μια ομάδα εκπαιδευτικών.

Ο κλάδος μας οφείλει να καταδικάσει την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και του κοινωνικού αυτοματισμού, που του ασκούνται και να αντιδράσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου Π.Δ.

To Π.Δ. των Υποχρεωτικών Μεταθέσεων αφορά εν δυνάμει το σύνολο των εκπαιδευτικών. Η ευκολία με την οποία βγαίνουν Π.Δ. στηριγμένα σε αριθμητικούς σχεδιασμούς που καταστρατηγούν την ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων δείχνει ότι πολύ ανώδυνα, αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, το όριο της 12ετίας μπορεί να διευρυνθεί σε 13ετία, 14ετία να αλλάξει δηλαδή, θίγοντας μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών. Κανείς δε πρέπει να επαναπαύεται και να επιτρέψει την υλοποίηση του Π.Δ. γιατί τα χειρότερα έπονται με τη δική μας συναίνεση.

Η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς που συμφωνούν με την απαίτηση για την άμεση κατάργηση του Π.Δ.48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις να προσυπογράψουν το παραπάνω κείμενο.


Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνίου Χρήστος                                                  Βαρδακώστας Γεώργιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου