Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Υπέροχο Ραβανί

Συστατικά

400 γρ. αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. αλεύρι μαλακό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 1/2 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 γρ. μαστίχα
15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι
450 ml νερό
625 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. μέλι
1/2 φλούδα λεμόνι
1/2 στικ κανέλας


Μέθοδος Εκτέλεσης


Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το που πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το ραβανί
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25Χ30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα 15 γρ. ζάχαρη και τη μαστίχα και σε ένα μπλέντερ ή γουδί τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα. Βάζουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά μας: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, το μείγμα με τη τριμμένη μαστίχα και το ξύσμα από μισό λεμόνι.
Όταν τα αυγά αφρατέψουν, αφαιρούμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα με το αλεύρι και το αυγό και είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο ταψί.
Το απλώνουμε σε όλο το ταψί ισιώνωντας από πάνω με τα δάχτυλά μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 φούρνους για 35-40 λεπτά.
Όταν το ραβανί ψηθεί το αφαιρούμε από το φούρνο. Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο.
Σιροπιάζουμε το ζεστό ραβανί μας με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει.



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου