Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κεφτεδάκια γεμιστά

Συστατικά

1 κ.σ. γάλα
1 φέτα λευκό ψωμί, η κόρα να έχει αφαιρεθεί κομμένη σε κομμάτια
700 γρ. χοιρινός κιμάς
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
1 κ.γ. μπούκοβο
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
24 μπαλάκια μποτσαρέλας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτα (400 γρ. )
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης


Τοποθετούμε το γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Προσθέτουμε το χοιρινό κιμά, το μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, ή μέχρι να ψηθούν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.


akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου