Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Συνάντηση Βαρουφάκη- Ομπάμα

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα Βαρουφάκη σε σχέση με την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, αλλά όλο το ζουμί βρίσκεται στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει στο περιθώριο των επίσημων εκδηλώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με...
τον Μπαράκ Ομπάμα,
αλλά και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ο κ. Βαρουφάκης μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράλληλα, αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο -την Πέμπτη- για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια μέρα υπάρχει προγραμματισμένη ομιλία του στο ίδρυμα Brookings, όπου περίπου την ίδια ώρα θα μιλήσει και ο γερμανός ομόλογός του.

Η ομιλία του αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την ίδια ώρα που θα εξελιχθεί η τελετή στον Λευκό Οίκο, ωστόσο το Brookings ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί 1,5 ώρα νωρίτερα, μετά την ομιλίαΣόιμπλε, με τον οποίο αναπόφευκτα θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν μερικά λόγια από κοντά.

Ο κ. Βαρουφάκης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στο Λευκό Οίκο θα έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, σε μια κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων.

Στο Brookings, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει για το «σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία», και ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά, για την «ελληνική οικονομία και τους παγκόσμιους εταίρους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου