Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ξάνθη με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρη στα γκολ των Τσόρι και Αφελάι στο δεύτερο ημίχρονο και βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή. Μήνυμα συμπαράστασης των «ερυθρόλευκων» στον Γιάννη Μανιάτη...


Όπως με ΑΕΚ


Ο Βίτορ Περέιρα κατά 80% χρησιμοποίησε τους ίδιους ποδοσφαιριστές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, χωρίς βέβαια τους τραυματίες, Μανιάτη και Ντουρμάζ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο. Δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Μποτία με τον Σιόβα. Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων ήταν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς. Πιο μπροστά και δεξιά ο Ντοσεβί, αριστερά ο Αφελάι και πίσω από τον φορ, Χάρα, ο Τσόρι.

Από την άλλη πλευρά ο Ράζβαν Λουτσέσκου, επέλεξε κι εκείνος με την σειρά του το 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Γκομσί και στο κέντρο της άμυνας ο Παπάζογλου και ο Καρυπίδης. Στα χαφ, σε ρόλο ανασταλτικών μέσων ήταν ο Ομπόντο με τον Παπαστεργιανό. Πιο μπροστά και δεξιά ο Σολτάνι, αριστερά ο Λουσέρο και ο Κλέιτον πίσω από τον Καπετάνο.

«Αρχηγέ γερά, γρήγορα κοντά»

Με μπλουζάκια που έγραφαν το παραπάνω σύνθημα μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπου και φωτογραφήθηκαν με αυτά, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την συμπαράστασή τους, για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Γιάννη Μανιάτη, που στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τραυματίστηκε, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες.

Κακό ματς στα πρώτα λεπτά

Νωθρά ξεκίνησαν το ματς, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Ξάνθη στα πρώτα δέκα λεπτά τουλάχιστον, όπου δεν υπήρχε ούτε μια φάση, ή έστω μια κατάσταση για γκολ. Η πρώτη υποψία φάσης παρουσιάστηκε στο 13', με τον Σολτάνι να συνεργάζεται με τον Παπαστεριανό και το σουτ του τελευταίου να περνάει πολύ άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Καπετάνου, να προσπεράσει τον Σιόβα και να επιχειρήσει το σουτ, όμως το τελείωμα ήταν χαλαρό και σεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο.

Στο 15' δοκίμασε και ο Κασάμι να σκοράρει με το δεξί, με το σουτ του να περνάει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη που δεν ανησύχησε. Επιθετικά ο Χάρα, έβλεπε ότι με τα δύο στόπερ δεν είχε κάποια ελπίδα για να κάνει κάτι και προσπαθούσε να βγαίνει στα πλάγια, να παίρνει την μπάλα και να συγκλίνει προς τα μέσα.

Πίεση από Ολυμπιακό και τριπλή ευκαιρία Τσόρι...


Ο Ολυμπιακός στα μέσα του πρώτου μέρους προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή του και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος στο σκορ, με τον Τσόρι να έχει τρεις ευκαιρίες για να πανηγυρίσει. Στο 22' εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Στο 23' πάλι ο Τσόρι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά πάλι στο τείχος. Στο 31' ήταν η τρίτη προσπάθεια του Αργεντινού που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» για δύο χρόνια. Αυτή τη φορά η μπάλα δεν βρήκε στο τείχος, αλλά βρήκε τον Κυριακίδη να διώχνει με τις γροθιές.

Ξεκίνημα με ευκαιρία και γκολ ο Τσόρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά απ'ότι στο πρώτο μέρος και στο 49' ο Κασάμι και ο Μιλβόγεβιτς δεν μπορούσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, τη στιγμή που η άμυνα της Ξάνθης είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της. Ό, τι δεν έκαναν οι δυο χαφ των πρωταθλητών Ελλάδας το έκανε ένας άλλος μεσοεπιθετικός που είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος, ο Τσόρι Ντομίνγκες. Συγκεκριμένα στο 57' ο Ντοσεβί πήρε την απομάκρυνση των παικτών της Ξάνθης, πέρασε έναν εξ αυτών, σέντραρε για τον Τσόρι και ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ.

Ξάνθη για ισοφάριση, 2-0 ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ του Τσόρι, οι ακρίτες προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να ισοφαρίσουν και στο 67' θα μπρούσαν να το κάνουν, με τον Ρομπέρτο να αποκρούσει το σουτ του Καπετάνου. Το παιχνίδι τελείωσε στο 69', όταν ο Αφελάι έκλεψε την μπάλα από τον Καρυπίδη και με πλασέ «κλείδωσε» το ματς για τον Ολυμπιακό.


Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου