Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η Μέρκελ προσκάλεσε τον Τσίπρα στο Βερολίνο

Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε το πρωί της Δευτέρας τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και... τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Στο μεταξύ, σε μια πολύ λεπτή γραμμή ισορροπεί πλέον η κυβέρνηση, με δεδομένο πως τα χρονικά περιθώρια για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στενεύουν, ενώ και η ασφυκτική πίεση από τους εταίρους μας που μεταφράζεται σε κλείσιμο της χρηματοδοτικής στρόφιγγας μπορεί εν τέλει να οδηγήσει ακόμα και στο φαινόμενο της στάσης πληρωμών.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και ότι οι μισθοί και οι συντάξεις καθώς και οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένα η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται πλέον για τα καλά, τα έσοδα παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, το πρωτογενές πλεόνασμα έχει καταβαραθρωθεί μακράν κάτω του επιθυμητού 1,5% για την κυβέρνηση και οι διαπραγματεύσεις με το Brussels Group συνεχίζονται, χωρίς επί της ουσίας η Ελλάδα να έχει κομίσει την πλήρη κοστολόγηση των όσων προτείνει. Παράλληλα σε επίπεδο συμμαχιών, τουλάχιστον στο προσκήνιο, όλο και περισσότεροι, της Γερμανίας δια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προεξαρχούσης, ξεκαθαρίζουν πως η πολυτέλεια των επιλογών για τη χώρα μας φτάνει σιγά σιγά στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου