Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι 10 εταιρίες που προτιμούν οι Έλληνες νέοι για εργασία

Νέα έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του kariera.gr παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή, επιχειρώντας να αποτυπώσει τις κυρίαρχες τάσεις στην επιλογή εργοδότη για τους νέους στη σημερινή Ελλάδα.

Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο Απριλίου 2014 - Σεπτεμβρίου 2014 σε δείγμα 1.929 νέων ηλικίας 18-30 ετών και στόχος της ήταν να αναλύσει τη στάση που διατηρούν οι νέοι ως προς... τη διεθνή καριέρα, να διερευνήσει τον προσανατολισμό που έχουν σχετικά με την επιλογή της καριέρας τους και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις τους στον προγραμματισμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα στην κορυφή των επιλογών ιδανικών εργοδοτών για τη λεγόμενη Γενιά Υ, δηλαδή τους νέους που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και το 2000 (γνωστούς και ως Millennials), βρίσκεται ο κολοσσός της Google, ακολουθούμενος από τέσσερις ελληνικές εταιρείες, την Coca-Cola Τρία Έψιλον, την Procter & Gamble Hellas, το εντόπιο παρακλάδι της Microsoft και την Cosmote – OTE.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας η μέση μηνιαία αμοιβή που επιθυμούν οι Millennians για τον δημόσιο τομέα είναι στα 1.040 ευρώ και στον ιδιωτικό τομέα 1.090 ευρώ.

Ο κατάλογος των 10 πιο «περιζήτητων» εταιριών από τους νέους Έλληνες έχει αναλυτικά ως εξής:
  1. Google
  2. Coca-Cola Τρία Έψιλον
  3. P & G Hellas
  4. Microsoft Hellas
  5. OTE-Cosmote
  6. Unilever
  7. Mondelez (πρώην Kraft)
  8. PrizeWaterHouseCoopers
  9. Nestle
  10. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου