Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Αιώνιοι» φοιτητές: Μπορούν να επανέλθουν

Κατά περίπτωση και μέσα από προσωπική συνέντευξη θα εξεταστεί ο κάθε διαγραμμένος «αιώνιος» πρώην φοιτητής, εφόσον θελήσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εγκύκλιος που θα εκδώσει άμεσα ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς θα ζητάει από τις Γραμματείες των Σχολών να μην προχωρήσουν σε μαζικές επανεγγραφές των «αιωνίων», αλλά να εξετάσουν, μέσω προσωπικής συνέντευξης με τον καθένα που θα εμφανιστεί και θα το ζητήσει, τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν την επιστήμη τους. Στη συνέχεια, οι Γραμματείες θα θέσουν συγκεκριμένα κριτήρια, κατά περίπτωση, για την ολοκλήρωση των σπουδών του κάθε φοιτητή.

Με βάση τις ίδιες πηγές, η επανεγγραφή θα γίνεται μόνο εφόσον διαπιστώνεται ότι ο φοιτητής διαγράφτηκε άδικα, εφόσον δηλαδή είχε δηλαδή αντικειμενικό «κώλυμα» στην ολοκλήρωση των σπουδών του. Κατά μία πληροφορία, θα υπάρχει και έγγραφη δέσμευση του φοιτητή.



Με βάση στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΪ υπάρχουν 153.000 «αιώνιοι» φοιτητές, που δεν έχουν επικοινωνήσει την τελευταία διετία.


athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου