Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Καθοριστική η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία μας» (βίντεο)

«Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι η θέση της γυναίκας, σε οποιαδήποτε εποχή, και κυρίως σήμερα, συνδέεται άρρηκτα με τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Αυτήν μου την πεποίθηση είχα επισημάνει και από το βήμα της Βουλής, στις 8 Μαρτίου 2013, ούσα κεντρική εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας...

Όπως είχα τονίσει, οι ποικίλες δραστηριότητες της γυναίκας, τόσο εντός του οικογενειακού κύκλου ως σύζυγος, σύντροφος και μητέρα, όσο όμως και σε ένα ευρύ επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό πεδίο, διευρύνουν την αναγνώριση και την καταξίωσή της, κάνοντας αισθητή παντού την παρουσία της.

Λόγω αυτού καθ’ αυτού του πολυδιάστατου ρόλου της, η γυναίκα δρα εν μέσω κρίσης ενοποιητικά στο κύτταρο και του οικογενειακού, αλλά και του κοινωνικού οργανισμού.

Άλλωστε, στην ανθρωπολογική κρίση της εποχής μας, με τις πολλές αξιακές, πολιτικές και κοινωνικές της παραμέτρους, η γυναίκα κινείται με δυναμισμό και ευρηματικότητα, με ευελιξία και πίστη στην κατάφαση της ζωής, αποτελώντας έτσι το αντίβαρο σε αφοριστικές καταδίκες και ατελέσφορες πρακτικές, αναζητώντας πάντοτε τις ορατές και τις βαθιές αιτίες των προβλημάτων, και προτείνοντας εφικτές και μόνο λύσεις.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η γυναίκα κατέχει μια καθοριστική θέση στην κοινωνία μας και αξίζει να βρίσκεται στην πολιτική».


ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ακολουθεί το βίντεο από την κεντρική μου εισήγηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου