Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & τον Αντώνη Σαμαρά μας γλίτωσε από τα χειρότερα

Λάθη γίνανε και αδικίες. Πολλές φορές η κυβέρνηση για να κλείσει μια πληγή άνοιγε μια άλλη. Αστοχίες και παραλήψεις που κόστισαν στον ελληνικό λαό.

Όμως αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Βρέθηκε να πρέπει να σώσει τη χώρα από την πτώχευση. Και αυτό το πέτυχε. Και σήμερα μπορούμε να δούμε σύντομα την... οικονομία να ανορθωθεί και να ξανακτίσουμε μια νέα παραγωγική δομή, μια νέα Ελλάδα, πιο δίκαιη.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς δούλεψε και μόχθησε. Μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, κατάφερε να τραβήξει τη χώρα μακριά από τον γκρεμό. Θα είχαμε πτωχεύσει.

Μια κυβέρνηση που, παρά τις παραλείψεις, τις δυσκολίες, τα λάθη, ως αποτέλεσμα της χρονικής πίεσης, της κρισιμότητας και των ασφυκτικών κερδοσκοπικών πιέσεων, κατόρθωσε να διασφαλίσει με ομαλότητα την επιστροφή μας στην βιωσιμότητα της χώρας και των οικογενειακών μας νοικοκυριών.

Τώρα μπορούμε, και το ομολογεί και η διεθνής κοινότητα, να πάμε μπροστά, αφού έχουμε πλέον διαφύγει τον κίνδυνο και σε ένα-δύο χρόνια θα έχουμε επουλώσει τις πληγές της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι για να δούμε την ανάπτυξη, και απαιτούνται δύο ή τρία χρόνια αλλά και πρέπει να αλλάξουμε την παραγωγή μας.

Σήμερα παράγουμε το 40% των όσων καταναλώνουμε. Αυτό σημαίνει ότι όταν αυξήσεις τους μισθούς και τα χρήματα πάνε στην κατανάλωση δεν κτίζεις ανάπτυξη, εφόσον το κέρδος «βγαίνει έξω».

Αυτό που χρειάζεται είναι να αυξήσεις τους μισθούς πείνας και τις συντάξεις, αλλά παράλληλα να έχεις οικοδομήσει παραγωγικές δυνάμεις ώστε η κατανάλωση να επιστρέφει τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία.

Τότε μόνο έχεις ανάπτυξη. Γι’ αυτό χρειάζεται να δώσουμε αγώνα όλοι μας, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Σε αυτόν τον αγώνα η ελληνική κοινωνία βρίσκει συμπαράσταση, στην παράταξη των εθνικών επιλογών, στην Νέα Δημοκρατία.

Έναν γνήσιο φορέας ευθύνης, που ανέλαβε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και την ελληνική κοινωνία στο όριο της πτώχευσης.

Και έναν Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, που στα δύσκολα βγήκε παλικάρι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Κατερίνη 19.1.2015


www.gpapastergiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου