Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο Ρανιέρι είναι ακόμα εδώ: Γιατί η ΕΠΟ δεν βρίσκει προπονητή;

Του Θάνου Δημάτσα

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει καταλήξει ακόμα σε προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς ακόμα το ζήτημα με τον Ιταλό δεν έχει λήξει...
Τα σενάρια και οι φήμες του διαδοχής του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής, δίνουν και παίρνουν. Ο Ιταλός προπονητής μετά από τέσσερις αγώνες με την «γαλανόλευκη» και με απολογισμό μια ισοπαλία και τρεις ήττες αποχώρησε... νύχτα από τον πάγκο της ελληνικής εθνικής ομάδας.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, στήριζε τον Κλαούντιο Ρανιέρι μέχρι και πριν από το ματς με τα Νησιά Φερόε, όπου σε αυτό το παιχνίδι άπαντες στην ομοσπονδία, στο στρατόπεδο του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής, στο ποδοσφαιρικό τμήμα πίστευαν, φρονούσαν πως στο ματς με τους Νήσους Φερόε θα έκαναν... restart και θα επέστρεφαν στις νίκες σε επίσημα ματς, ύστερα από τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού την 3η αγωνιστική του Γ' ομίλου του Μουντιάλ 2014 στην Βραζιλία, καθώς αυτή ήταν η τελευταία νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε επίσημο ματς.

Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική στο ματς με τα Φερόε ήταν απογοητευτική, η βαθμολογία του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν κάτω από την βάση, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αλλάζει πλήρως την στάση του και από την απόλυτη στήριξη που παρείχε στον Ιταλό, δεν ήθελε να τον βλέπει και έψαχνε την χρυσή τομή για να λύση το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του Ρανιέρι, με χαμηλό κόστος.

Ο Κώστας Τσάνας, ανέλαβε ως υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ρανιέρι με πλήθος ονομάτων, Ελλήνων προπονητών να φέρονται ως αντικαταστάτες του Ρανιέρι. Η λογική λέει ότι η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε επιλογή προπονητή που δεν θα κοστίσει πάρα πολύ, αφενός διότι οι καιροί στην Ελλάδα είναι δύσκολοι, τα ταμεία δεν είναι πολύ γεμάτα και αφετέρου θέλει να... ρεφάρει την «χασούρα» από το συμβόλαιο του Ιταλού.

Ωστόσο, κύκλοι της ΕΠΟ αναφέρουν πως κανένα από τα σενάρια και τις φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς οι ιθύνοντες ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί με τον τεχνικό που θα αναγεννήσει από τις στάχτες της την Εθνική ομάδα, αφού το ζήτημα της λύσης συνεργασίας με τον 62χρονο Ιταλό, Κλαούντιο Ρανιέρι, δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου