Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δέκα καινοτόμες προτάσεις στήν κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας που επανεκλέγη στίς πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και κατα γενική ομολογία δια τής σιωπής συντάσσεται ,εναρμονίζεται πλήρως με τήν κυβερνητική πολιτική στήν οποίαν δέν αντιτίθεται σθεναρά συμβιβαζόμενη μάλλον μέ τήν θλιβερη πραγματικότητα τών μνημονίων και τής φτώχειας και περιορίζεται στην διεκπεραίωση υπαλληλικών εκκρεμοτήτων πλήν εξαιρέσεων ομως χαρακτηρίζεται απο γενικότερη απραξία και ελλειψη βούλησης ατολμία και αναβλητικότητα... χωρίς αποφασιστικότητα για τομές για τήν υλοποίηση μεγάλων εργων πνοής υποδομής που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη θέσεις εργασίας και οικονομική ευρωστία στήν φθίνουσα και απαξιωμένη τελματωμένη Πιερία που ανυπόληπτη βουλιάζει οικονομικά και μέ βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία μαστίζεται απο υψηλή ανεργία και ολοένα μεγαλύτερη συρρίκνωση του επιχειρηματικού επαγγελματικού κλάδουπου κινδυνεύει με αφανισμό και μετακομίζει σε φορολογικούς παραδείσους τών βαλκανίων.
Νομίζω η αδικημένη εξ υπαιτιότητας μας και οικείου πταίσματος Πιερία, που δέν τής ταιριάζει διόλου ο ρόλος θεατή και ουραγού πρέπει να αυτονομηθεί και να απαγκιστρωθεί τρόπον τινά απο τήν υδροκεφαλίκή αργοκίνητη και γραφειοκρατικήΠεριφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας.
Οι προτάσεις μου λοιπόν συνοπτικά εχουν.ως εξής.
1.Απευθείας σύνδεση επιχειρηματική εμπορική on line επιμελητηριακή και συνεργασία με τήν υπογραφή ανάλογων Πρωτοκόλλων συνεργασίας και συμφωνιών μέ τίς γειτο ικές βσλκανικές χώρες μέλη τής ΕΕ αλλά και τήν ακμάζουσα ευκίνητγ Δημοκρατία τών Σκοπίων με αντληση ωφελειών εκατέρωθεν απο τήν ισχύουσα σε αυτές τις χώρες ευέλικτη διοικητοκή φορολογική Νομοθεσία. και τήν προσέλκυση επενδυτών ιδιαίτερα στόν τουριστικό κλάδο.1.Ιδρυση μόνιμης διαπαραταξιακής επιτροπής επθχειρηματικότητας και ανταλλαγών με τήν συμμετοχή και εξειδικευμένων επιστημόνων που θα τίς απαρτίζουν
2Ιδρυση και ενεργοποίηση μόνιμης Επιτροπής Πολιτισμού και Τουρισμού που θα προβάλλει μεθοδικά και συστηματικά τήν τεράστια ανεκτίμητη και σημαντική πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά μας στήν Ε.Ετήν Κίνα τήν Ρωσσία.Θα οργανώνει εξασφαλίζοντας χορηγούς διεθνή Συνέδρια fora και ομιλίες με προσκεκλημένους Καθηγητές ανεγνωρισμένων αλλοδαπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάυων προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς καταξιωμένους Καλλιτέχνες με φόντο τόν παγκοσμίως γνωστό μυθικό Ολυμπο που δέν εχει δυστυχώς αξιοποιωθεί και προβληθεί ανάλογα.
3Ιδρυση βιβλιοθήκης και Στέγης Γραμμάτων και Πολιτισμού Ολύμπου με συγχρηματοδότηση απο την Κυβέρνηση και την ευρωπαική κοινότητα μέ εδρα το Λιτόχωρο που θα εφοδιασθεί με συγγράμματα μελέτες για τον αρχαίο πολιτισμό ελληνικές και ξενόγλωσσες και βιβλία εργα τέχνης και θα διευθύνεται απο Καθηγητή Αρχαιολογίας και το ευέλικτο και λειτουργικό ΔΣ θα σπαρτίζεται απο ακαδημαικές προσωπικότητες.
4.Ιδρυση Σχολής Αρχαιολογίας Παραρτήματος της αντίστοιχης του ΑΠΘ με σπουδές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές στήν ελληνική και Αγγλική γλώσσα και οργάνωση Masters.
5.Συνεργασία με Πανεπιστήμια Ιδρύματα Πολιτισμού και Κολλέγια του Εξωτερικού οπως ΓερμανίαςΑυστρίας, Ελβετίας η Ολλανδίας η ΗΠΑ για τήν ιδρυση Εδρας ελληνικών σπουδών η Διαλέξεων μέ εμφαση τόν Μέγα Αλέξανδρο τό Δίον τήν αρχαιότητα και τόν Ολυμπο που θα χρηματοδοτηθεί απο κοινοτικά η εθνικά κονδύλια η ιδιώτες και επιχειρηματίες ωστε να προβληθεί η Μακεδονία γενέτειρα του Μέγιστου τών Ελλήνων και η Πιερία ως τόπος κατοικίας των 12 .θεών.
6Καλύτερη συστηματικότερη πιό ολοκληρωμένη προβολή μέ πλήρες ενημερωμένο σε ξένες γλώσσες site της Πιερίας στό διαδίκτυο.
Διέρυνση λειτουργίας της ΑντιπεριφέρειαςΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ και απογευματινές ωρες ορισμένες ημέρες και διαδικτυακή εξυπηρέτηση πολιτών
7.Σύσταση Εταιρίας μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα προβολής της Πιερίας με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.
8.Ανάληψη πρωτοβουλίας για τήν ιδρυση νέας σύγχρονης Μαρίνας ευρωπαικών προδιαγραφών ατήν Πιερία βελτίωση της υφιστάμενης στόν Πλαταμώνα για τήν προσέλκυση επισκεπτών με κροαζιέρες αλλά και ιδρυσης ελικοδρομίου που θα βοηθήσουν σημαντικά στήν ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος.
9. Μόνιμη Θαλάσσια με υπτάμενα δελφίνια και ακτοπλοική σύνδεση τής Πιερίας με τήν θεσσαλονίκη με τήν προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού..Είχε εξαγγελθεί παλαιότερα απο τήν ΝΑΠιερίας χωρίς ομως να υλοποιηθεί ,εμεινε στα χαρτιά
10.Εκπόνηση μελετών με προκήρηξη διεθνούς διαγωνισμού και εξασφάλιση κονδυλίων για τόν καθαρισμό και αποτελεατική προστασία του θερμαικού κόλπου.Με παράλληλη αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και επιβολή προστίμων για οσους μολύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.
Αυτές οι απλές προτάσεις πρόχειρα διατυπωμένες σε πρώτο στάδιο χρήζουν μέν επεξεργασίας και βελτίωσης ομως πρέπει να τύχουν τής ανάλογης προσοχής.
Η Πιερία λόγω θα τολμούσα σχεδόν εγκληματικής αγνοιας ,αμέλειας για τήν αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων και παροιμιώδους ανικανότητας αβελτηρίας ,ανεπάρκειας οσων εκλεγμένων προηγήθηκαν ,εμεινε πίσω καιρός να αφήσουμε τίςανούσιες αντεγκλήσεις και διενέξεις αλλά και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τήν κοσμικότητα και να δουλέψουμε σοβαρά,μεθοδικά να κερδίσουμε το χαμένο εδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου