Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-2

Ήταν 3 Μαρτίου 2013 όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε για τελευταία φορά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στη νίκη των «πράσινων» με 2-0. Από τότε έγιναν πολλά. Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική και στις 22 Νοεμβρίου 2014, η Ένωση φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό σε φιλικό παιχνίδι και του έδειξε πως τίποτα δεν άλλαξε...
Με βασικούς η ΑΕΚ

Το γεγονός ότι το ματς ήταν φιλικό δεν επηρέασε τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος παρέταξε την ΑΕΚ με βασικούς παίκτες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ανέστης. Δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Μεταυράκης και στο κέντρο της άμυνας ο Κολοβέτσιος με τον Λαμπρόπουλο. Στα χαφ ο Κορδέρο, ο Ανάκογλου και ο Μάνταλος. Στις «πτέρυγες» ήταν ο Πλατέλλας με τον Μπαρμπόσα και στην κορυφή ο Αραβίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε δοκιμές καθώς παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2. Ο Κοτσόλης στα γκολ ποστ. Στην άμυνα ο Σίλντενφελντ, ο Ρισβάνης και ο Τριανταφυλλόπουλος. Δεξιά ο Μπούρμπος, αριστερά ο Χουχούμης, Στα χαφ ο Μπούι, ο Λαγός και ο Ντίνας και στην επίθεση ο Πέτριτς με τον Κλωναρίδη.

Μονόπλευρη ΑΕΚ και 2-0

Η Ένωση από τα πρώτα λεπτά του ματς είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε απειλές κυρίως από την αριστερή πλευρά. Στο 27' ο Μπαρμπόσα σέντραρε στον Αραβίδη από τα αριστερά κι εκείνος πλάσαρε τον Κοτσόλη για το 1-0 και στο 34' ο Πλατέλλας με πολύ ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τους «κιτρινόμαυρους».

Αλλαγές στο σύστημα και 2-2

Το 3-5-2 δεν βγήκε και ο Γιάννης Αναστασίου ίσως να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά. Έκανε αλλαγές, έβαλε τον Νίνη, ο οποίος ήταν καλός, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 καο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Μόλις στο 47' με προβολή ο Χρήστος Δώνης μείωσε σε 2-1 και ο Μπερίσα στο 56' με πλασέ ισοφάρισε. Στο 60' οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή, όμως το πλασέ του Μπεργκ βρήκε το δοκάρι.

Αλεξάντερ Ντα(γ)κόλ


Η Ένωση, τελικώς, ήταν εκείνη που έβαλε το νικητήριο γκολ με τον Ντακόλ στο 65' με εξ' επαφής κεφαλιά. Αυτό που κρατάει η ΑΕΚ είναι η εμφάνιση και η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου της δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση και της αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως είναι Σουπερλιγκάτη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου