Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινώθηκε η συμμαχία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με το Ιράν κατά του ISIS

To NATO θα δράσει από κοινού με το Ιράν κατά του ISIS σε μια εξέλιξη που είχε ανακαλύψει το defencenet.gr, σε μία γεωστρατηγική αναστροφή από αυτές που σπάνια συναντώνται στην ιστορία μετά τον Β'ΠΠ!

Την σχετική ανακοίνωση την έκαναν οι ΗΠΑ, ζητώντας ευρεία υποστήριξη από τους...
συμμάχους τους. Το Ιράν αμέσως συγκατένευσε και δόθηε η σχετική έγκριση του θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Χαμενεϊ.

«Οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε κατά τρόπο ώστε να εμποδίσουμε την κατάληψη εδαφών και να ενισχύσουμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και άλλες δυνάμεις στην περιοχή», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε συνάντηση εκπροσώπων δέκα χωρών, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, απέκλεισε την ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για το σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Δανίας.

Πληροφορίες του defencenet.gr από την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη αναφέρουν ότι ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεί έδωσε εντολή στον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της χώρας να συντονίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις με τις αμερικανικές, ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου