Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Παραγωγοί κακάο τρων σοκολάτα για 1η φορά!

Η Ακτή του Ελεφαντοστού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας κακάο παγκοσμίως. Παράγει περίπου 1.6 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο και υπολογίζεται ότι καλύπτει περίπου το 30% της ετήσιας παραγωγής του πλανήτη.

Στην Ακτή του Ελεφαντοστού υπάρχουν όμως αγρότες που, ενώ καλλιεργούν κακάο σε όλη τους τη ζωή, δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ σοκολάτα, καθώς είναι...
δυσεύρετη και υπερβολικά ακριβή για το βαλάντιό τους.

Εμείς, στον δυτικό μας κόσμο, ξέρουμε ότι η κύρια χρήση του κακάο είναι στην παρασκευή σοκολάτας. Πολλοί στην χώρα αυτή όμως δεν ξέρουν καν σε τι χρησιμεύει το κακάο που παράγουν, ορισμένοι θεωρούν ότι χρησιμοποιείται για να γίνει… κρασί!

Η εκπομπή Metropolis έδωσε σε μερικούς από τους αγρότες αυτούς σοκολάτα για πρώτη φορά στη ζωή τους. Οι αντιδράσεις τους μπροστά στην κάμερα είναι συγκινητικές, αλλά και ενδεικτικές του πως ένα τόσο γευστικό προϊόν όπως η σοκολάτα διαιρεί τον κόσμο σε ζητιάνους και φαταούλες, σ' αυτούς που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ σοκολάτα και σ' αυτούς που μπαίνουν σε ειδικές κλινικές για να κόψουν την κατάχρησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου