Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Γερμανία Vs Αργεντινή: Ένας τελικός, δύο ομάδες, ένας νικητής

Τα ψέμματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης έφτασε. Γερμανία και Αργεντινή διεκδικούν το τρόπαιο του Παγκόσμιο Κυπέλλου.

Δύο μεγάλες ομάδες του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η Γερμανία και η Αργεντινή. Τα «πάντσερ» βρίσκονται σε... δαιμονισμένη φόρμα και μετά τα επτά γκολ που έβαλαν στον ημιτελικό με την διοργανώτρια, Βραζιλία, βαίνουν ολοταχώς προς την κατάκτηση του τροπαίου και μόνο ένας... Μέσι μπορεί να την σταματήσει.

Η Αργεντινή, από την πλευρά της, δεν έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Σε έναν τελικό, φυσικά, το τι έγινε «χθες» καμία σημασία δεν έχει. Η Αργεντινή είναι τυχερή καθώς έχει στις τάξεις της τον Λίονελ Μέσι, ο οποίος έχει δύο λόγους για να το κατακτήσει. Αφενός, τα έχει πάρει όλα, του λείπει μόνο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αφετέρου ο τελικός γίνεται σε «εχθρικό» έδαφος, στο Μαρακανά, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η προϊστορία

Από το 1958 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί έξι φορές. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Αργεντινή έχει κερδίσει μόνο μια φορά την Γερμανία στον τελικό του 1986, στο Μεξικό, με 3-2, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησε η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου