Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Απάντηση στον επιστολογράφο ΑΚ.για τον τουρισμό

Ποιος ευθύνεται που υποβαθμίσθηκε η Παραλία ?

Ποιόν υπονοεί ο επιστολογράφος κ Α.Κ.και χαρακτηρίζει ως οψιμο κριτικο για τον τουρισμό που εχει κουράσει με παράπονα ,κριτική αλλά προτάσεις μηδέν?

Υπενθυμίζω οτι...
η οικογένεια μου υπηρέτησε αγόγγυστα απο το 1975 ως το 1997 υποδειγματικά τον τουρισμό στην Παραλία Κατερίνης αγωνιζόμενη για το περιβάλλον,την ποιότητα των υπηρεσιών και εναντιωθείσα για την αλλαγή,την συντριβή της εγκατεστημένης καταστροφικής νοοτροπίας που εφάρμοζε η τότε Κοινότητα Παραλίας να εισηγείται την οικοπεδοποίηση κάθε ελευθερου κοινόχρηστου χώρου,οταν ο επιστολογράφος σας ευρίσκετο στην αλλοδαπή οπότε δικαιολογώ την αγνοια του.

Εχω δημοσιεύσει εκατοντάδες αρθρα τις τελευταίες δεκαετίες με τεκμηρίωση και σαφήνεια στα ΜΜΕ με θέσεις και προτάσεις που δέν εισακούσθηκαν,αραγε ο χαρακτηρισμός οψιμος κριτικός ειναι μάλλον αδικος, αδόκιμος και ατυχέστατος.

Διευκρινίζω ελαβα αφορμή απο την σύναξη βουλευτών ακι παραγόντων με την ευκαιρία της ελευσης της Υπουργού Τουρισμού κ Ολγας Κεφαλογιάννη στο Δίον για το Φεστιβάλ Ολύμπου και σχολίασα την ανυπαρξία θέσεων και αιτημάτων.

Υπήρξε καμμία σοβαρή αντίδραση τότε απο τους οψιγενώς αντιλέγοντες σήμερα που επιτίθενται σε εναν ανιδιοτελή αρθρογράφο, που δεν βιοπορίζεται απο τον τουρισμό που υπήρξε συνάμα Υπεύθυνος γραφείου τύπου της νεοσυσταθείσης τότε ΕΞΕΠ?

Ποιός εθύνεται αραγε που η τουριστική κατα γενική ομολογία παρηκμάζουσα και υποβαθμισμένη Παραλία μετετράπη με την ανοχή και συγκατάθεση ολων σας στην Παραλία που υπερψηφίζατε τον εκάστοτε Κοινοτάρχη η τους διαδόχους του, καθώς κυριάρχησε γαι δύο δεκαετίες και πλέον η κερδώα αντίληψη και η νοοτροπία της αρπαχτής σε ενα αχαρο ακαλαίσθητο και εκτρωματικό πολεοδομικό συγκρότημα γεμάτο αλουμίνιο, που πλέον νομοτελειακά προσελκύει τουρίστες β και γ ισως και χειρότερα κατηγορίας?

Κινητοποιηθήκατεκαι αντιδράσατε συλλογικά οταν εγραφα την δεκαετία του 80 για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούντο ,που ενδεχομένως εισθε στην αλλοδαπήν, και ειχα εναντιωθει σθεναρά προσπαθώντας να κινητοποιήσω την κοινή γνώμη στις πρακτικές εκποίησης οικοπέδων φιλέτων με αδιαφανείς διαδικασίες με το αζημίωτο, αλλά και της μετέπειτα δημοτικής Αρχής για τις οποίες ειχε ασκηθει κακουργηματική ποινική δίωξη και αν ενθυμούμαι ειχα μηνυθει μάλιστα για το αδίκημα της συκοφαντικής συσφήμισης δια του τύπου και απηλλάγην την περιοδο Νομαρχίας Μ.Κανώτα για τις ενυπόγραφες παρεμβάσεις μου για την οικοπεδοποίηση της πλατείας που ηταν κοινόχρηστος και κοινόκτητος χώρος?

Χύσαμε κυριολεκτικά αιμα κ Α.Κ. να αναχαιτίσουμε,να φρενάρουμε ποικιλοτρόπως με την στήριξη του αείμνηστου πατρός μου ΔΗΜ ΝΟΥΛΕΖΑ την επιχείρηση τσιμεντοποίησης και λυσσαλεας ,λαίμαργης εκποίησης καθε δημοτικής εκτασης της Παραλίας,να φτιαχθει πράσινο ,χώροι για αθλοπαιδιές και να γίνουν υποδομές,μαρίνα κλπ για τους Ευρωπαίους επισκέπτες,χωρις να εισακουσθούμε δυστυχώς που τότε μας τιμούσαν και διώξαμε με την αισχροκέρδεια ,την προχειρότητακαι την απληστία που μας διακρίνει..Οπότε κρίνω οτι μάλλον οφείλετε να ανασκευάσετε η εστω ευθέως να γράψετε πιον αποκαλείτε οψιμο κριτικό αλλως να μην αοριστολογείτε και γενικευετε με τετοιο ανοίκειο υφος..

Σε οτι αφορά την σύσταση φορέα προβολής ,διοτι μάλλον λόγω ασυννενοησίας και ελλειψης σύμπνοιας δεν θα καταφέρετε να ιδρύσετε cooperativa για την προβολή της Παραλίας με την Ολυμπ Ακτή σας θυμίζω οτι προβλέπει οΚΔΚ τετοιον φορέα εχει συστήσει η δημοτική Αρχή Κατερίνης,υπάρχουν κονδύλια απλά η παρούσα δημοτική Αρχή δεν εχει μέχρι δείξει οτι διαθέτει την βούληση , αδιαφορεί,ολιγωρεί εχει αλλες προτεραιότητες ,ενω θέλω να εξάρω τις αοκνες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του κ ΝΣυνδικιώτη που εδωσε Υπόμνημα θέσεων στον κ ΝΜακρίδη και τα ΜΜΕ και εχει επάξια ,δυναμικά αντιπροσωπεύσει τους ξενοδόχους Παραλίας.Eπιπλέον υπάρχει ο ΕΟΤ που χρηματοδοτείται απο εθνικά κονδύλαι για την τουριστική προβολή του τόπου και ποαράλληλα μετέχετε με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και αλλοτε Νομαρχία σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις..

Φρονω οτι καθ υλην αρμόδιοι ειναι οι Ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες της Παραλίας που εκπροσωπούνται θεσμικά να λάβουν ριζοσπαστικές αποφάσεις γαι το μέλλον τους ,νομίζω οτι τα βέλη σας πρέπει να στρέψετε αποκλειστικά εναντίον οσων διαχρονικά το υποθήκευσαν οπως προεκτίθεται αναλυτικά και με τεκμηρίωση, για ιδιον οφελος.

Περιμένω αφου ενστερνίζεσθαι την αποψη και δείχνετε ζωηρό ενδιαφέρον και συναινείτε οτι πρέπει να αλλάξουν πολλά σε αυτόν τον τόπο , με αγωνία να αναγνώσω τις δικές σας καινοτόμες προτάσεις και ιδέες,επισκεφθείτε δε τις εκβολές ποταμών στην θάλασσα δηλ. βρωμόνερων που φωτογραφίζουν οι τουρίστες στην διαδρομή Παραλία με Ολυμπ.Ακτή..


Βασίλειος Δ.Νουλέζας.δικηγόρος.