Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Οι κρυμμένες περιοχές στο Google Earth

Το Google Earth έκανε την εμφάνισή του το 2005 και μας έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε όπου θέλουμε με τη δυνατότατα ενός κουμπιού. Πόσο διατεθειμένοι είμαστε, όμως, να μας παρακολουθεί συνεχώς ένας δορυφόρος και.... κατ’ επέκταση το μάτι κάποιου άλλου;

Από την αρχή, το Google Earth μπορούσε να θολώσει περιοχές ύστερα από αίτηση. Γι αυτό ποτέ δεν είδαμε τον Λευκό Οίκο ή το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον (ακόμα και σήμερα που δεν έχουν blur, απεικονίζονται με παλιές φωτογραφίες).

Σας παρουσιάζουμε περιοχές που δεν είναι ακόμα ορατές από το Google Earth.



Severnaya Zemlya


Η έκταση των 14.000 του Severnaya Zemlya στη ρωσική Αρκτική, δεν είχε συμπεριληφθεί στους χάρτες μέχρι που ο επιθεωρητής Boris Vilkitsky οδήγησε μια ομάδα αποστολής στον Αρκτικό Ωκεανό το 1913 για να εξερευνήσει τη περιοχή. Στη περιοχή δε κατοικεί κανένας, ενώ είναι άγνωστες οι αιτίες που δεν είναι ορατή από το Google Earth.



Volkel Airbase

H αεροπορική βάση Volkel ανήκει στην Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία και φημολογείται ότι εκεί είχαν αποθηκευμένα πυρηνικά από το 1960. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην Ολλανδός πρωθυπουργός Ruud Lubbers το 2013. Η Google, μάλλον, έκρινε πως είναι λόγος για να μην είναι ορατό στους χρήστες του Google Earth.



Marcoule Nuclear Site

Ένα τεράστιο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας στη περιοχή Marcoule της Νότιας Γαλλίας, ήταν η αιτία της μεγάλης έκρηξης το 2011. Γι’ αυτό, δεν αποτελεί μυστήριο ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι του Google Earth αποφάσισαν να το αποκρύψουν.

Δείτε τις υπόλοιπες κρυμμένες περιοχές του Google Earth.


Πηγή: fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου