Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η «θαυματουργή» ελιά, ασπίδα για τον καρκίνο

Μία νέα έρευνα έρχεται για να φέρει τα πάνω κάτω και μας αποκαλύπτει ότι μπορούμε να προστατευτούμε από τον καρκίνο απλά και μόνο τρώγοντας ελιές.

Οι επιστήμονες του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του... Ινστιτούτου Μπέικερ της Μελβούρνης αποκάλυψαν έναν τρόπο για να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από τον καρκίνο. Μάλιστα αυτός ο τρόπος δεν απαιτεί σχολαστικότητα, λήψη φαρμάκων η ενσωμάτωση ειδικών συνηθειών στην καθημερινότητα μας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onmed.gr, το μόνο που αρκεί είναι να καταναλώνουμε 3 με 4 ελιές την ημέρα ή τρεις κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50ml). Όπως εξηγούν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομογενή Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Μπέικερ, μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, η υδροξυτυροσόλη στοχεύει στα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, τη λεβάντα, τη λουίζα, τα σταφύλια, τα χαρούπια και την αγριομυρτιά, ενώ η αντικαρκινική δράση της είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου