Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

"ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ"

To ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, στο πλαίσιο του στα πλαίσια του έργου «Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους στις 3 Περιφέρειες σταδιακής εξόδου» στο πλαίσιο του Άξονα 3 του...

Επιχειρησιακού Προγράμματος 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), θα υλοποιήσει Δύο (2) επιδοτούμενα προγράμματα , διάρκειας 100 ωρών έκαστο για συνολικά τριάντα οχτώ (38) ωφελούμενους με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους».

Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους οι οποίοι είναι:

A. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή

B. πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με κριτήριο α) το ετήσιο εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα μέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους β) τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή με δήλωση του Νόμου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται τους καταρτιζόμενους/ες η δυνατότητα πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων χρήσης ΤΠΕ που αποκτήθηκαν. Την πιστοποίηση αναλαμβάνουν φορείς πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.)

Η συμμετοχή στην διαδικασία πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους και αφορά στην Επεξεργασία Κειμένου, τα Υπολογιστικά Φύλλα, τις Εφαρμογές στο Διαδίκτυο και στις Παρουσιάσεις

Οι εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτικές για κάθε καταρτιζόμενο και πρέπει να υλοποιούνται το αργότερο εντός 20 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της τελευταίας συνεδρίας και μετά τη λήξη των 100 ωρών. Κάθε καταρτιζόμενος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει μία (1) φορά σε επαναληπτικές εξετάσεις πιστοποίησης για κάθε εκπαιδευτική ενότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
 
Άµεσα ωφελούµενοι/ες της πράξης είναι οι άνεργοι/ες και ιδιαίτερα :
  • Νέοι/ες
  • Γυναίκες
  • Μακροχρόνια άνεργοι/ες
  • Άτοµα που προέρχονται από πληθυσµιακές οµάδες που αποκλείονται ή απειλούνται µε αποκλεισµό από την αγορά εργασίας (Άτοµα µε Αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, µετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύµατα trafficking, θύµατα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισµένους, αποφυλακισµένους, άστεγους, άτοµα ευρισκόµενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούµενα από φτώχεια, άτοµα µε πολιτισµικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).
Σε κάθε περίπτωση, οι ωφελούµενοι θα πρέπει να είναι:
  • εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, ανεξάρτητα αν λαµβάνουν επίδοµα ανεργίας ή όχι, και να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθµιας, µεταδευτεροβάθµιας και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης ή
  • πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελµατικές ενώσεις – επιµελητήρια, π.χ µηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆) µε κριτήριο α) το ετήσιο εισόδηµα από επαγγελµατική δραστηριότητα µέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού µε βάση το εκκαθαριστικό σηµείωµα του προηγούµενου οικονοµικού έτους β) τη µη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούµενο οικονοµικό έτος. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή µε δήλωση του Νόµου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστηµα ανεργίας στον κλάδο τους.
Αμοιβές Ωφελουμένων:
  • Οι άνεργοι, µε ή χωρίς δικαίωµα τακτικού επιδόµατος ανεργίας, δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόµατος 2,00 ευρώ µικτό ανά ώρα κατάρτισης (ασύγχρονης και κλασσικής κατάρτισης)
  • Για τους καταρτιζόµενους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά οµάδες πληθυσµού, το εκπαιδευτικό επίδοµα ανά ώρα κατάρτισης (ασύγχρονης και κλασσικής κατάρτισης) ανέρχεται στο ποσό των 3,00 ευρώ µικτά.
Δικαιολογητικά Συμμετοχής:
  • Μία πρόσφατη φωτογραφία.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.
  • Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας (εφόσον υπάρχει).
  • Αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας εγγραφής στις καταστάσεις ανέργων του ΟΑΕΔ (Τελευταία κάρτα σε ισχύ στην οποία φαίνεται η ημερ/νία εγγραφής του ανέργου).
  • Παραπεμπτικό Σημείωμα Υπόδειξης Ανέργου από το ΚΠΑ για το πρόγραμμα κατάρτισης «Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Μάθησης ΤΠΕ σε Ανέργους», σε περίπτωση που ανήκει σε Ε.Κ.Ο., θα πρέπει να συνοδεύεται με το αντίστοιχο αποδεικτικό.
  • Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 δηλώνοντας ότι: "Δεν έχω ξανασυμμετάσχει σε άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα καταρτισης ανέργων που να οδηγεί στην πιστοποίηση γνώσεων σε βασικές δεξιότητες χρήστης ΤΠΕ από φορείς πιστοποίησης αναγνωρισμένους από τον ΟΕΕΚ" (διατίθεται απο το ΚΕΚ)
  • Αποδεικτικό Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ π.χ. φωτοτυπία βιβλιαρίου ασθενείας, φωτοτυπία ενσήμων
Περίοδος Υλοποίησης: 6/2014-9/2014.

Για πληροφορίες, διευκρινίσεις δίνονται από το ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, διεύθυνση: 1 Χ.λ.μ Π.Ε.Ο Κατερίνης- Θεσσαλονίκης, όνομα υπευθύνου: κα Γκόλια Αθανασία, Τηλέφωνο: 23510 73125 και ώρες επικοινωνίας 09:00-16:00 καθημερινά.
praxis.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου