Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μετρητά με τζετ έστειλαν στους παίκτες της Γκάνας για να μην μποϊκοτάρουν τον αγώνα με την Πορτογαλία

Η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη σχετικά με την αποστολή της εθνικής Γκάνας στο Μουντιάλ.

Μετά τον ισόβιο αποκλεισμό των...
Μουνταρί και Μπόατενγκ από την ομάδα που ήρθαν σε προστριβή με τον προπονητή και την εθνική ομοσπονδία αντίστοιχα, αποκαλύπτεται τώρα ότι ο πρόεδρος της χώρας Τζον Ντραμανί Μαχάμα έστειλε με τζετ στους παίκτες 3.190.000 δολάρια υπό το το φόβο ότι θα μποϊκοτάρουν τον κρίσιμο αγώνα με την Πορτογαλία!

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μαχάμα στηρίχθηκε στην κεντρική τράπεζα της χώρας για να πληρώσει τους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου.

Ο πακτωλός των δολαρίων έφτασαν με ένοπλη συνοδεία στη Μπραζίλια όπου βρίσκονταν οι παίκτες.

«Πιστεύω ότι προέκυψαν πολύτιμα διδάγματα για όλους», δήλωσε ο Μαχάμα στο Bloomberg News. «Υπήρξε ένα πρόβλημα με το αρχικό μέσο μεταφοράς για την πληρωμή και έτσι κάναμε άλλες ρυθμίσεις που, ενώ ήταν αντισυμβατικές, ήταν απαραίτητες».



Η συμπεριφορά των παικτών της Γκάνας επισκίασε τα τρία παιχνίδια της στη Βραζιλία. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αρνήθηκε ότι παίκτες της συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια όπως αποκάλυψε η λονδρέζικη Daily Telegrafh.

Για το θέμα της αμοιβής των παικτών προήλθε νέα αναστάτωση. Οι παίκτες της Γκάνας έχασαν την προπόνηση στη Μπραζίλια, την Τρίτη πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση κατά της Πορτογαλίας λόγω αυτού του θέματος.



Αντί να παίζουν ποδόσφαιρο και να προετομάζονται για το παιχνίδι, το οποίο έχασαν τελικά με 2-1, οι παίκτες είχαν μια σειρά από συναντήσεις για να συζητήσουν το θέμα και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της χώρας για να προσπαθήσει να επιλύσει τη διαφορά.

Τα 3 εκατομμύρια δολάρια έφτασαν τελικά στη Βραζιλία σε μετρητά με ένα κομβόι αυτοκινήτων που έφερε τα χρήματα στην έδρα της ομάδας.

Φωτογραφίες από το κονβόι των οχημάτων που εξασφάλιζαν την ασφαλή διέλευση των μετρητών δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο προπονητής της Γκάνα Άπια δήλωσε ότι οι παίκτες ήθελαν τα χρήματά τους σε μετρητά, διότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γκάνα.

Η κεντρική τράπεζα της Γκάνας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κακάο στον κόσμο χρηματοδότησε την υστέρηση των εσόδων για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης κατά το πρώτο τρίμηνο, δεχόμενη παράλληλα τις προειδοποιήσεις από την Fitch Ratings ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε νέα εκτίναξη του πληθωρισμού που έτσι κι αλλιώς είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο. Η οικονομική ανάπτυξη της Γκάνας θα επιβραδυνθεί περαιτέρω δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, την πτωτική πορεία του νομίσματος και την πτώση των τιμών των βασικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου