Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πορτογαλία-Ελλάδα: 0-0

Η Εθνική Ελλάδος είχε δύο πρόσωπα στο φιλικό με την Πορτογαλία: την απογοήτευση του πρώτου ημιχρόνου και την ενέργεια του δεύτερου. MVP ο Καρνέζης, ο οποίος κατέβασε τα ρολά...
Στο τελευταίο φιλικό επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας με 4-3-3, όπως σας ενημέρωσε το koolnews.gr, στο pre–game του αγώνα. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα «γαλανόλευκα» γκολ ποστ. Δεξιά, ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας και στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Μπροστά από τα δύο στόπερ ο Κώστας Κατσουράνης με τον Μανιάτη και τον Τζιόλη. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Σαμαράς από τα αριστερά, Σαλπιγγίδης από τα δεξιά και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Από την πλευρά του ο Μπέντο, άφησε εκτός τον Πέπε, τον Κοεντρά καθώς επίσης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι τραυματίας. Συγκεκριμένα ο Εντουάρντο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ζοάο Περέιρα, αριστερά ο Αλμέιδα και στο κέντρο της άμυνας ο Ρικάρντο Κόστα με τον Μπρούνο Άλβες. Τη τριάδα του κέντρου συμπλήρωναν οι: Καρβάλιο, Βελόσο και Ουίλιαμ, ενώ στην επίθεση οι: Βαρέλα, Νάνι και Πόστιγκα.

Δεν είχε κατοχή, εξαιρετικός Καρνέζης!

Η Εθνική Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά «μουδιασμένη». Δυσκολεύονταν στο να κρατήσει την μπάλα, να αλλάξει ορισμένες πάσες και να κάνει τους Πορτογάλους να τρέξουν για να πάρουν την μπάλα. Αντ' αυτού οι διεθνείς πουλούσαν την μπάλα, είτε παραχωρώντας πλάγια, κόρνερ, είτε με λάθος μεταβιβάσεις, είτε με γεμίσματα προς τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν ακούμπησε την μπάλα στο πρώτο μέρος.

Η Πορτογαλία, είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους, διαθέτει ταχύτητα και κατάφερε να δημιουργήσει δυο κλασικές ευκαιρίες. Όλες προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ, όμως ο Καρνέζης κράτησε το μηδέν, πραγματοποιώντας αποκρούσεις υψηλού επιπέδου.

Iσορρόπησε η Εθνική

Ξεκάθαρα το... πείραμα του Σάντος με τον Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας δεν βγήκε και στο ημίχρονο τον αντικατέστησε ο αειθαλής, Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής, παρότι μπήκε στο 38, έδωσε ενέργεια στην ομάδα, κάτι που της έλειπε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν δύο ευκαιρίες, με κύριο πρωταγωνιστή τον Φετφατζίδη από τα δεξιά. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός της Τζένοα, ταλαιπώρησε την άμυνα των Πορτογάλων.

Τι μένει από το φιλικό


Η Εθνική παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος η απόδοση της Ελλάδας ήταν απογοητευτική. Ο Σάντος έκανε διορθωτικές κινήσεις, ειδικά στα χαφ, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η ομάδα κυκλοφορία και ταχύτητα. Στα θετικά η σταθερότητα του Ορέστη Καρνέζη, αλλά και ο Βαγγέλης Μόρας ο οποίος ήταν εξίσου σταθερός. Η Εθνική Ελλάδος θα συνεχίσει το ταξίδι της στα γήπεδα της Αμερικής όπου θα μεταβεί για να δώσει δύο φιλικούς αγώνες ενώ στη συνέχεια θα πάει στην Βραζιλία για το Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου