Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Ίσως η πιο διαιτητική μακαρονάδα που φάγατε ποτέ.

Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
5-6 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου