Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Θα το λέμε γ-λικέρ

Ο σεφ του New Dash, Μανώλης Συρίγος, αντιλαμβάνεται ότι ζεσταινόμαστε και είπε να μας δώσει τη μυστική του συνταγή για λικέρ φράουλας, δροσιστικό και γλυκό, που μπορούμε να το κάνουμε και κοκταίηλ!

ΥΛΙΚΑ
  • 
1kg Φράουλες
  • 700ml Βότκα
  • 
500gr Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις φράουλες,τις στεγνώνουμε καλά αφαιρούμε τα κοτσανάκια,τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μια γυάλα που κλείνει αεροστεγώς.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βότκα,ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε την γυάλα.
  • Τοποθετούμε την γυάλα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
  • Ανοίγουμε την γυάλα και σουρώνουμε από λεπτή σίτα το ποτό,μετά πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και τις ρίχνουμε στο πότο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το πότο σε μπουκάλι και το σερβίρουμε σκέτο ή με τριμμένο πάγο και φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου