Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Γερμανού καθηγητή και Δ/ντη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης

Το Σάββατο 10 Μαϊου επισκέφτηκε τη Δ/νση Δασών Πιερίας ο Γερμανός Καθηγητής και Δ/ντης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης του παρθένου δάσους της νήσου Vilm, κος Hans Dieter Knapp, συνοδευόμενος από τον κ. Ν. Γρηγοριάδη του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την...
έρευνα των «Δασών της Οξιάς στην Ευρώπη».

Ενημερώθηκε για την καταγραφή των δασών της Οξιάς στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου στο πλήρες σύστημα GIS (Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών) που λειτουργεί στο Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της υπηρεσίας, από το Δ/ντη Δασών κ. Γ. Μαυρίδη, τους προϊσταμένους Μελετών & Δασικών Χαρτογραφήσεων κκ. Π. Κλαπάνη, Π. Παπαπέτρου και το Δασολόγο του προγράμματος Life+ Adaptfor κ. Αθ. Παπαγιάννη.

Δόθηκαν αποσπάσματα χαρτών από το ψηφιακό μοντέλο για την πρόσβαση στην περιοχή, ενημερωτικό υλικό για τις συνθήκες που επικρατούν, του έγινε επίδειξη της μεταβολής της βλάστησης στον Εθνικό Δρυμό από το 1945 έως και σήμερα, καθώς και των χρήσεων γης που υπάρχουν.

Περαιτέρω ενημερώθηκε και για το GIS της υπηρεσίας όπου γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα οικοσυστήματα του νομού Πιερίας, για τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας και συζητήθηκε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Στη συνέχεια αναχώρησαν για τα δάση της οξιάς στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου μαζί με στελέχη της υπηρεσίας και του φορέα του Εθνικού Δρυμού, καθώς και με το δασοπόνο της υπηρεσίας στο Λιτόχωρο κ. Γ. Ρουσσάκη.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Γεώργιος Χ. Μαυρίδης
Με Β΄Βαθμό
ΠΕ Δασολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου