συστηματική φυσική δραστηριότητας, ένα σημαντικό σημείο αποτελεί και η καθημερινή και επαρκής πρόσληψη νερού.
Το νερό αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των περισσοτέρων μεταβολικών μας συστημάτων. Συμβάλει στην καλή και αρμονική λειτουργία του μεταβολισμού μας.
Παράλληλα, διώχνει μακριά τα παραπροϊόντα των καύσεών μας και τις κατακρατήσεις, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς φυσικής μας αποτοξίνωσης. Ακόμη, συμβάλει στην καλή εντερική λειτουργία και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ένα πρόβλημα που μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθεια για να χάσουμε βάρος.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο καθημερινά να προσλαμβάνουμε ικανοποιητικά ποσά νερού, τόσο από τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι χυμοί, το γάλα και το γιαούρτι, καθώς φυσικά και από το νερό και τα ροφήματα που πίνουμε.
Μια μέση κατανάλωση τουλάχιστον ενός λίτρου νερού θα κρινόταν ένας καλός μέσος όρος, αν λάβουμε υπόψη ότι θα καταναλώσουμε και 1 – 2 φρούτα, 1 σαλάτα και 2 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Ανάλογα βέβαια με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την καθημερινή δραστηριότητα κάθε ατόμου, οι ανάγκες σε υγρά μπορεί να διαφοροποιούνται.
Από το Χάρη Γεωργακάκη
Διευθυντή επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal «Νέα Διατροφής»
Παράλληλα, διώχνει μακριά τα παραπροϊόντα των καύσεών μας και τις κατακρατήσεις, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς φυσικής μας αποτοξίνωσης. Ακόμη, συμβάλει στην καλή εντερική λειτουργία και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ένα πρόβλημα που μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθεια για να χάσουμε βάρος.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο καθημερινά να προσλαμβάνουμε ικανοποιητικά ποσά νερού, τόσο από τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι χυμοί, το γάλα και το γιαούρτι, καθώς φυσικά και από το νερό και τα ροφήματα που πίνουμε.
Μια μέση κατανάλωση τουλάχιστον ενός λίτρου νερού θα κρινόταν ένας καλός μέσος όρος, αν λάβουμε υπόψη ότι θα καταναλώσουμε και 1 – 2 φρούτα, 1 σαλάτα και 2 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Ανάλογα βέβαια με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την καθημερινή δραστηριότητα κάθε ατόμου, οι ανάγκες σε υγρά μπορεί να διαφοροποιούνται.
Από το Χάρη Γεωργακάκη
Διευθυντή επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal «Νέα Διατροφής»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου