Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κοντραριστούν για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ


Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα, αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να κυνηγήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.
Ανεξάρτητα με το ποιος από τους δύο θα πάρει το εισιτήριο για τα...
προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τα όσα θέλουν οι δύο ομάδες για να βρεθούν στους ισχυρούς είναι δεδομένα.


Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θέλουν οι ελληνικές ομάδες σε τέσσερα πρωταθλήματα:



Δανία: Τον... Χρήστο Ιακώβου θα καλέσουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για να φωνάξει ένα μεγάλο "κρατάααα" στην Μίντιλαντ.

Αυτή είναι η ομάδα που θέλουν από το πρωτάθλημα της Δανίας οι δύο ελληνικές ομάδες αφού υστερούν σε πιθανή πρόκριση της Κοπεγχάγης. Η Μίντιλαντ ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη με 2-1, ωστόσο παραμένει με δύο βαθμούς μπροστά ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος.

Αν τα καταφέρει θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση και θα βγει εκείνη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ρωσία: Τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Ζενίτ με την Ντιναμό Μόσχας αναμένεται να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της Ζενίτ να ευνοήσουν την ελληνική ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά.

Η Ζενίτ αναμένεται να βρεθεί στην τρίτη θέση και μάλιστα αναμένεται να δεχτεί ποινή -3 βαθμών. Έτσι, το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Λοκομοτίβ Μόσχας. Οι δύο ελληνικές ομάδες είναι με την ΤΣΣΚΑ αφού και οι δύο υπερτερούν έναντι της Λοκομοτίβ.



Ελβετία: Δαγκωτό Βασιλεία ψηφίζουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ. Το μεγάλο φαβορί στην Ελβετία είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Γκρασχόπερς και αυτό θέλουν να παραμείνει αμφότερες οι ελληνικές ομάδες μέχρι το τέλος. Μάλιστα, η Βασιλεία θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" την υπόθεση τίτλο από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά έχασε εκτός έδρας από τη Γιουνκ Μπόις με 3-1.




Κύπρος: Μπορεί οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο στο κομμάτι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ο δικέφαλος του Βορρά είναι υποχρεωμένος να υποστηρίξει τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού επιβλήθηκε με 8-1 επί της Ανόρθωσης και με νίκη στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τη ΑΕΛ θα κάνει το χατήρι σε όποια ελληνική ομάδα βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ υστερούν από τον ΑΠΟΕΛ στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.


Τι γίνεται σε Τουρκία, Ουκρανία, Γαλλία και Βέλγιο

Πέρα από τις παραπάνω χώρες υπάρχουν και ακόμα τέσσερις από τις οποίες ειδικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει κερδισμένος.

Στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ είναι πάνω και από τις δύο ελληνικές ομάδες, η Μπεσίκτας όμως περνάει μόνο τον Παναθηναϊκό, στην Ουκρανία η Μέταλιστ επίσης είναι ανώτερη κι από τους δύο, αλλά η Ντνίπρο περνάει μόνο τους "πράσινους", οπότε συμφέρει τον "δικέφαλο του βορρά" η δική της παρουσία στον θεσμό.

Στο Βέλγιο και οι δύο θέλουν την Ζούλτε Βάρεγκεμ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα ούτε με την Μπριζ αφού και πάλι υπερισχύει. Τέλος στη Γαλλία και οι δύο θέλουν την Σεντ Ετιέν η οποία είναι δύο βαθμούς πίσω από την Λιλ που είναι στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά πως προκύπτουν οι 10 ομάδες


Τρίτος από Γαλλία: Λιλ 68, Σεν Ετιέν 66 (μία αγωνιστική πριν το τέλος)

Δεύτερος από τη Δανία: Μίντιλαντ 55, Κοπεγχάγη 53 (δύο αγωνιστικές πριν το τέλος)

Ολλανδία: Φέγενορντ

Δεύτερος από την Ουκρανία: Ντνίπρο 56, Μέταλιστ 54 (τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος)

Ελλάδα: Ο πρώτος των πλέι οφ

Ο δεύτερος από την Τουρκία: Γαλατάσαραϊ 62, Μπεσίκτας 61 (μία αγωνιστική πριν το τέλος)

Ο δεύτερος από την Κύπρο: ΑΕΛ 62, ΑΠΟΕΛ 59, Απόλλων Λεμεσού 59 (μία αγωνιστική πριν το τέλος)

Ο δεύτερος από την Ελβετία: Βασιλεία 66, Γκρασχόπερς 62 (δύο αγωνιστικές πριν το τέλος)

Ο δεύτερος από το Βέλγιο: Άντερλεχτ 45, Μπριζ 45, Σταντάρ Λιέγης 45, Ζούλτε Βάρεγκεμ 41 (δύο αγωνιστικές πριν το τέλος)

Ο δεύτερος από τη Ρωσία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 61, Ζενίτ 60 *, Λοκομοτίβ Μόσχας 59 (μία αγωνιστική πριν το τέλος)

* Στη Ζενίτ εκκρεμεί το τι θα γίνει με το παιχνίδι που διακόπηκε.

Πιο συγκεκριμένα...

Μοναδική επιβεβαιωμένη παρουσία στη 10άδα της συγκεκριμένης φάσης είναι εκείνη της Φέγενορντ, η οποία, όμως, βρίσκεται κάτω κι από τις δύο ελληνικές ομάδες.

Έτσι, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν από κάτω τους άλλες τέσσερις ομάδες για να είναι στους ισχυρούς. Σύμφωνα με τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για να συμβεί αυτό πρέπει να προκριθούν οι παρακάτω ομάδες:

Για τον ΠΑΟΚ: Μια εκ των Μπεσίκτας, Ντνίπρο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σεντ Ετιέν, Μπριζ, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκράσχοπερ, ΑΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Μίντιλαντ να βρεθούν στην ίδια κληρωτίδα μαζί του, ώστε να τοποθετηθεί στους ισχυρούς.

Για τον Παναθηναϊκό: Μία εκ των Λοκομοτίβ Μόσχας, Σεντ Ετιέν, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Γκράσχοπερ, ΑΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Μίντιλαντ να βρεθούν στην ίδια κληρωτίδα μαζί του, ώστε να τοποθετηθεί στους ισχυρούς.

* Τα στοιχεία είναι από την επίσημη σελίδα της ΟΥΕΦΑ, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου