Λουκούλειο γεύμα μόνο με σαλάτα γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται αν έχει πατάτες βραστές και δροσερές με λουκάνικα και μια απλή, αλλά χορταστική σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. πατάτες στρογγυλές
- 200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.
- Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 15΄λεπτά.
- Τις βγάζετε και κατόπιν ρίχνετε στο μπολ τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες.
- Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου