Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πατατοσαλάτα δροσερή

Λουκούλειο γεύμα μόνο με σαλάτα γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται αν έχει πατάτες βραστές και δροσερές με λουκάνικα και μια απλή, αλλά χορταστική σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ. πατάτες στρογγυλές
  • 200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά.
  • Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.
  • Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 15΄λεπτά.
  • Τις βγάζετε και κατόπιν ρίχνετε στο μπολ τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες.
  • Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου