Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 29χρονη που μοίραζε φυλλάδια και "ξάφριζε" πορτοφόλια- Άλλες 5 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης-Ευκαρπίας, κλοπή πορτοφολιού ηλικιωμένης, η οποία...
διαπράχθηκε με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Για την υπόθεση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 29χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κλοπής. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 11-04-2014, στην περιοχή της Πολίχνης, η νεαρή δράστιδα, προφασιζόμενη ότι διανέμει φυλλάδια, πήγε στο σπίτι 79χρονης γυναίκας. Εκεί, με το πρόσχημα ότι επιθυμεί ποτήρι με νερό και εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία του θύματος, μπήκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και αφαίρεσε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας. Αντιλαμβανόμενη την κλοπή σε βάρος της, η 79χρονη ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές, ενημερώνοντας για το περιστατικό και δίνοντας στοιχεία για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση της δράστιδας. Με βάση τη δοθείσα περιγραφή, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν την 29χρονη.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άτομα για κλοπή, παραβάσεις νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και τελωνειακού κώδικα, εντοπίστηκε παράνομα διαμένων στην Ελληνική επικράτεια, ενώ βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις κατ' εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων.

Συγκεκριμένα:
• Πρώτες πρωινές ώρες χθες, στη Μενεμένη, συνελήφθη 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Συγκεκριμένα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο 33χρονος, οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα των αστυνομικών προκειμένου να του γίνει έλεγχος, πλην όμως ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσέκρουσε σε ανάχωμα της περιοχής. Στην προσπάθειά του να διαφύγει πεζός, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε. Από την έρευνα προέκυψε ότι, ο 33χρονος αφαίρεσε το όχημα σε προγενέστερο χρόνο, από την Σταυρούπολη και συνελήφθη. Στην κατοχή του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν πέντε κλειδιά αυτοκινήτων, διαφόρων τύπων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών, 26 μηνών και 10 ημερών, για κλοπές.

• Πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή κέντρου πόλης, συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή, διότι κατείχε και πουλούσε σε διερχόμενους (52) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. Κατασχέθηκαν επίσης (80) ευρώ, προερχόμενα από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.

• Μεσημβρινές και βραδινές ώρες χθες, στις περιοχές Άνω Πόλης και Τούμπας, συνελήφθησαν δύο άτομα 36 και 46 ετών, διότι κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

• Το απόγευμα στο κέντρο πόλης, εντοπίστηκε και συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, διότι στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν το νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια.

• Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχων, βεβαιώθηκαν σε βάρος πέντε γυναικών (4 αλλοδαπές – 1 Ελληνίδα), πταισματικές παραβάσεις κατ' εφαρμογή του Νόμου Περί Εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου