Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ακριβό μου, κοινωνικό μέρισμα

Η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι το κοινωνικό μέρισμα των 450 εκατομμυρίων ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί σε 600.000 οικογένειες.

Με τα πρώτα στοιχεία όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχουν τελικά τόσοι δικαιούχοι που να πληρούν το συνδυασμό των... κριτηρίων που έχουν τεθεί και κυρίως τα τεκμήρια διαβίωσης.

Απόδειξη είναι το γεγονός ότι από τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα έως το πρωί της Τρίτης είχαν υποβληθεί περίπου 140.000 αιτήσεις μέσω του συστήματος taxis και η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που διοικείται από τον Χάρη Θεοχάρη, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων που πληροί τα κριτήρια ανέρχεται στις 20.000.

Η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων δείχνει ότι περίπου 40.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επιλέξιμα νοικοκυριά τα οποία θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Οσες αιτήσεις υποβληθούν από 1-31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει έως και τις 10 Ιουλίου.

Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα προσδιοριστούν από τη διασταύρωση των στοιχείων που αναγράφονται στις αιτήσεις με αυτά που έχει στη διάθεσή της η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου