Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ-ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν την Παρασκευή 28-3-2014 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας.
Στα πλαίσια των δράσεων για την ημέρα δασοπονίας και σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κατερίνης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο, τη Θηροφυλακή και... τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρίτσας πήγαν στην περιοχή του «Αγίου Βασιλείου» και προχώρησαν σε δεντροφύτευση περιμετρικά της εκκλησίας και σε απελευθέρωση πουλιών στις πλαγιές του Ολύμπου.
Τα δέντρα παραχώρησε το δασαρχείο ενώ τα πουλιά, πέρδικες και ορτύκια, ο Κυνηγετικός Σύλλογος από το εκτροφείο που διαθέτει.
Ήταν ένα «μάθημα» για τα παιδιά της Καρίτσας που έχουν την ευτυχία όπως και όλα τα παιδιά της περιοχής να ζουν στις παρυφές του Ολύμπου και να μεγαλώνουν μέσα στη φύση. Έτσι θα πρέπει από μικρά να μάθουν να συμβιώνουν με όλα τα πλάσματα της φύσης, την οποία θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε.
Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν πολύ για τη βοήθειά τους εκπροσώπους του Δασαρχείου, του Κυνηγετικού Συλλόγου, της Θηροφυλακής και του Ορειβατικού που βρέθηκαν μαζί μας για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους και ιδιαίτερα τον Θηροφύλακα-γονέα μαθητή μας Γουλάντα Βασίλη και τον πρόεδρο του Ορειβατικού-γονέα μαθητή μας Μπαλάφα Δημήτρη.






http://lefteria.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου