Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τo

Το «Ανοιχτό Θέατρο» είναι ένας θεσμός που υιοθετεί το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. και ο οποίος ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2016. Τα Θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κοινό και σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο γίνεται πιο «προσιτό» από ποτέ.
Ο νέος αυτός θεσμός θα υπηρετείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες εραστές της θεατρικής τέχνης και Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Σκοπός όμως του ερασιτεχνικού θεάτρου δεν είναι μόνο η παραγωγή αξιόλογων παραστάσεων. Σκοπός του είναι η κοινωνικοποίηση των ερασιτεχνών ηθοποιών, η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους, η αμοιβαία ανοχή, η γνώση εποχών, ηθών, η χαρά της μεταμόρφωσης που απολαμβάνουν και η έκθεση τους στην κριτική του κοινού.
Το «Ανοιχτό Θέατρο» κάνει έναρξη με την θεατρική παράσταση

«Εταιρεία Θαυμάτων»

του Δημήτρη Ψαθά

σε σκηνοθεσία – διασκευή της Ευτυχίας – Νιόβη Κιτρίδη

από την Θεατρική Ομάδα «Ψ.Α.Ο. Ε.Λ.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης»

Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30

στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Λίγα λόγια για το έργο:
Στην «Εταιρεία Θαυμάτων», ο Ψαθάς σατιρίζει τους αφελείς και θρησκόληπτους που πέφτουν θύματα απατεώνων. Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι Βάσω Κόρκα και Βασίλης Παπαδόπουλος αποδίδουν με κέφι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η «Εταιρεία Θαυμάτων» είναι μια δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση μιας απατεώνισσας ιδιοκτήτριας ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, της αγγλίδας κ. Τζόουνς (Θάλεια Ορφανού), που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί η εν λόγω Αγγλίδα, με τη βοήθεια του επινοημένου Αγίου Βλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλαρίου (Βασίλης Παπαδόπουλος). Για να το πετύχει, η κ. Τζόουνς χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά (Αστέριος Κιοσσές) που «λιβανίζει» τους εύπιστους κι αγράμματους χωριάτες, καθώς και την όμορφη Μίνα (Βάσω Κόρκα), επικουρούμενη από τη μητέρα της Δανάης (Σοφία Μπέκα). Η Δανάη παριστάνει τη μουγκή, (“αβαβάο παπαπάο”) η οποία θα ξαναβρεί τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου, αλλά ο καταλύτης έρωτας, ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργασίες όλων.
Στους υπόλοιπους ρόλους: Ενωμοτάρχης (Χρήστος Τσιτουρίδης), κυρά Θοδώρα (Τάνια Πουρσανίδου), Μυστικός Αστυνομικός (Κώστας Ζαφειρόπουλος), Κίμων (Νίκος Κοσμίδης), Ουρανία (Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου), Λελεκόπουλος (Δημήτρης Μπιτόπουλος), Ποδαροπούλου (Ηλέκτρα Χατζίδου), σοφέρ (Στάθης Σαββίδης), Συμβολαιογράφος (Κωνσταντίνα Τουγιουντζή).

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη

Μουσική Επιμέλεια – Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μιχάλης Κιτρίδης

***
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διάρκειας,

χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής
Η «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που «υιοθετεί» άπορες οικογένειες και τους προσφέρει  μηνιαίο πακέτο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου