Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

O πρώτος υπερηχοκαρδιογράφος General Electric στην Ελλάδα, δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης-φωτογραφίες

Μετά την παράδοση και παραλαγή Δωρεάς στην Νεφρολογική Μονάδα Τεχνιτού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που μπήκε σε λειτουργεία ένα νέο μηχάνημα Αιμοκάθαρσης, ολοκαίνουργιο, νέας γενιάς υπερσύγχρονο, που θα ανακουφίσει γιατρούς, ασθενείς και νοσηλευτές, ήρθε και μπήκε σε λειτουργία το δέυτερο μηχάνημα, το οποίο θεωρείται επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας και το οποίο θα έχει πλήρη ανάλυση της εικόνας του ασθενή γιατί με την καρδιά.
Από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ημέρα του Σταυρού, μία μέρα μετά, παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ο υπερηχοκαρδιογράφος. General Electric
Ένα μηχάνημα πολύ κομψό τελευταίας τεχνολογίας Α Κλασης , κυκλοφορίας την άνοιξη 2016 το οποίο διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στη μετάδοση και λήψη εικόνας, με δυνατότητα διασύνδεσης με πολλαπλές διαφορετικές κεφαλές υπερήχων, μετατρέπει την καθημερινή ενασχόληση των καρδιολόγων, αξιόπιστη και ευκολότερη σε σαφώς μικρότερο χρονικό διάστημα.
Η παράδοση και παραλαβή παραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, γιατί πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα που το Δημόσιο Νοσοκομείο μας, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που το διαθέτει. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εκπαίδευση από τους τεχνικούς της εταιρείας κατασκευής , παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Δωρητών Αμβούργου Ελληνογερμανικής φιλίας και Αλληλεγγύης κ. Καλλιόπης Τρίγκα, φανερά ενθουσιασμένη και συγκινημένη η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς δηλώνοντας: «Άλλος ένας στόχος κατακτήθηκε σε μικρότερο χρόνο από όσο υπολόγιζα και συνεχίζουμε για την προσφορά στον συνάνθρωπο» . Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκτός των τεχνικών και εκπαιδευτών της Τζένεραλ Ελέκτρικ και ο Διοικητής του Γ.Νοσοκομείου Κατερίνης, κ Ανέστης Μυστρίδης ο οποίος δήλωσε «πως όταν η αγάπη ενωθεί , μόνο τότε μπορούν να γίνουν θαύματα» ενώ ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την κ.Καλλιόπη Τρίγκα για τις μεγάλες δωρεές σε υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία όπως δήλωσε θα παρέχουν καλύτερη και γρηγορότερη θεραπεία στους ασθενείς αλλά και για τις δωρεές σε άλλα υλικά στο Γ.Ν.Κατερίνης !!
Παρόντες ακόμη ήταν ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Μονάδας κ. Σπυρομήτρου Γιώργος, οι Γιατροί Καρδιολόγοι κ.κ. Μποστανίτης Γιάννης, Δημητριάδης Γιώργος, Ροσιός και ο υπεύθυνος της τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ζαχαρίας Τσιμπονίδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μαστογράφος στο Νοσοκομείο μας και καινούργιο μηχάνημα Ωτορινολαρυγγολογίας στην Ω.Ρ.Λ. και άλλα υλικά , είναι δωρεές του συλλόγου του Αμβούργου.
Από την Τετεπτεμβρίου 2016 το νοσοκομείο μας είναι πιο δυνατό με σκοπό να γίνουν οι υπηρεσίες της ιατρικής περίθαλψης καλύτερες και θα σώσει κόσμο από ταλαιπωρία και από δυσάρετες εξελίξεις. Δωρεά και αυτό του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Αλληλεγγύης με χρήματα που καταθέτουν στο σύλλογο, απλοί Γερμανοί φίλοι της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως Ιδρύτρια του συλλόγου είναι η κ. Καλλιόπη Τρίγκα.
Βεβαια ανάμεσα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και στην κ. Καλλιόπη Τρίγκα σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, έχουν αναπτυχθεί σχέσεις συνεργασίας εδώ και πολύ καιρό όταν ξεκίνησαν οι πρώτες δωρεές πριν δύο χρόνια περίπου!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου