Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού των 15ου & 69ου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, των 76ου & 99ου Νηπιαγωγείων καθώς και του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.«Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή και δημιουργική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε στην αξία της γνώσης και το αγαθό της εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα και περισσότερα σχολεία, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό τους χρηματοδοτικούς πόρους του ΣΕΣ 2014-2020 και διαθέτουμε 18 εκατομμύρια ευρώ για τη σχολική στέγη. Ήδη, από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, υλοποιήσαμε παρεμβάσεις σε 55 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα οποία φοιτούν 13.500 μαθητές, ενώ παράλληλα διαθέσαμε πόρους και για 350 ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν 4200 παιδιά με αναπηρία.
Παρά, λοιπόν, τα όποια προβλήματα και δυσκολίες που ανακύπτουν, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τους δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των σχολικών υποδομών και να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της χώρας μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου