Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το Π.Δ 69 (ΦΕΚ 127/13.7.16) για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το οποίο είναι δυνατό να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία ενός δημοσίου υπάλληλου στον ιδιωτικό τομέα, έως και επτά έτη, εφόσον αυτή αφορούσε αντικείμενο συναφές προς αυτό με το οποίο απασχολείται και σήμερα.
Δυστυχώς η ευεργετική αυτή διάταξη για άλλη μια φορά δεν περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς, παρά το ότι, λόγω των πολλών χρόνων αναμονής από τη λήψη του πτυχίου και μέχρι τον διορισμό, πολλοί από τους συναδέλφους μας, πριν διοριστούν, είχαν εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών ή σχολές πληροφορικής με αντικείμενο όχι απλά συναφές, αλλά ακριβώς το ίδιο με αυτό, με αυτό με το οποίο ασχολούνται και σήμερα, διορισμένοι πια στο δημόσιο σχολείο.
Η εξαίρεση αυτή δημιουργεί ανισότητες και στερεί από τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα, που παρέχεται από τον νόμο σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, να αξιοποιήσουν την προϋπηρεσία αυτή στην βαθμολογική τους εξέλιξη και στις διαδικασίες επιλογής στελεχών.
Το θέμα αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ19, ΠΕ20, αλλά και συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων.
Ωστόσο η κυβέρνηση την Τετάρτη 31/8 καταψήφισε σχετική τροπολογία με θέμα «Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάζεις» δείχνοντας για άλλη μια φορά εχθρική διάθεση προς τον πιο αδικημένο κλάδο δημοσίων υπαλλήλων.
Καλούμε την ελληνική πολιτεία να άρει επιτέλους αυτή την αδικία και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία να αναγνωρίζεται η διδακτική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, που έχουν εργαστεί σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών ή σχολές πληροφορικής.
Καλούμε επίσης την Ο.Λ.Μ.Ε. να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ακόμα και νομικές αν χρειαστεί, προκειμένου να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά πάρα πολλούς συναδέλφους μας.


Ο Πρόεδρος

Βαρδακώστας Γεώργιος

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Γενικός Γραμματέας


Αντωνίου Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου