Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Σας στέλνουμε εκ νέου την πρόσκληση για τη διαπίστευση στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό και επισυνάπτουμε και το επίσημο πρόγραμμα της συνεδρίασης.

Από το Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζεται ότι όσοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες ενδιαφέρονται να καλύψουν δημοσιογραφικά τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ», στο Γυάλινο Κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από 9:00’ π.μ. έως 1:00’ μ.μ., καθώς και την επίσκεψη των μελών του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ σε Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, να απευθύνονται για έκδοση δημοσιογραφικής διαπίστευσης στην υπηρεσία μας, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8.00’ έως τις 15.00’ (κ. Θεόδωρο Τερζή).
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Π.Κ.Μ. είναι: 2313 319697, 2313 319857 και 2313 319698.
Να σημειωθεί ότι βάσει των κανονισμών που διέπουν τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κατόπιν σύστασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης η είσοδος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο χώρο της Συνεδρίασης θα επιτραπεί μόνο σε όσους διαθέτουν δημοσιογραφική διαπίστευση.
Οι δημοσιογράφοι που δεν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου δεν έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τις διαπιστεύσεις τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313-319676, 2313-319817 και 2313-319776.
Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται για δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης των μελών του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων και επιθυμούν τη μετακίνησή τους με λεωφορείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να το δηλώνουν κατά την παραλαβή της διαπίστευσής τους.
Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας ακολουθεί ένα σύντομο κείμενο για τη Συνεδρίαση:
«Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση»
Η Συνεδρίαση πραγματοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της ΕτΠ της ΕΕ μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Συνεδρίαση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Kinga Gal, Ευρωβουλευτές, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από χώρες μέλη της ΕΕ, καθώς και οι Επικεφαλής Διεθνών Οργανισμών.
Η Προσφυγική Κρίση αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτεί ένα κοινό στρατηγικό σχεδιασμό, βασισμένο στην αλληλεγγύη την αμοιβαιότητα και τη συνεργασία μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ και μια πολιτική συναίνεσης γύρω από αυτό το στρατηγικό σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα.
Η Ελλάδα είναι η χώρα, η οποία δέχεται σήμερα, τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, που εισέρχονται στην Ευρώπη και ταυτόχρονα η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί την Περιφέρεια στην οποία παραμένει ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, με ποσοστό που υπερβαίνει το 50% του πληθυσμού τους.
Ο στόχος της πρότασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της ΕτΠ της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, που είναι κυρίαρχο σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και συνολικά των πρωτοβουλιών που ανέπτυξε όλο αυτό το διάστημα, είναι να επικεντρωθεί το ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον στη χώρα μας, και να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως την αφετηρία εξελίξεων και ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό αυτό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου