Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ενημέρωση – Πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου, για περιστατικά εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ, για περιστατικά εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας πραγματοποίησε ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το τριήμερο 19 έως 21 Σεπτεμβρίου στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενημερωτικές ομιλίες κατόπιν σχετικής έγγραφης πρόσκλησης του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν από τους υπαστυνόμους Γρηγόριο Αμανατίδη & Γεώργιο Φόλιο στο Β΄ ΚΑΠΗ (Πάρκο), στο Α΄ ΚΑΠΗ οδός Αναπαύσεως, στο ΚΑΠΗ Ρητίνης.
Ειδικότερα, οι υπαστυνόμοι ανέλυσαν τα περιστατικά, τα οποία απασχόλησαν την ελληνική αστυνομία, αναφέρθηκαν στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες, προκειμένου να πείσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους και συμβούλεψαν τα μέλη των ΚΑΠΗ, τι πρέπει να προσέχουν και πώς να ενεργούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ενώ τα μέλη των ΚΑΠΗ αφηγήθηκαν παρόμοια συμβάντα από τον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.
Τη ροή των ενημερωτικών εκδηλώσεων συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Αναστάσιος Παπαζήσης, ο οποίος ευχαρίστησε τους υπαστυνόμους, για τις πολύτιμες συμβουλές τους, ενώ όπως σημείωσε: «θέλαμε μέσω των ενημερωτικών εκδηλώσεων, να επιστήσουμε την ιδιαίτερη προσοχή των δημοτών μας, στις χρήσιμες συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε η επαρκής και σωστή ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη, για την αποφυγή του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας από επιτήδειους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου