Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού από την πρόσφατη θεομηνία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, που βρίσκονται σήμερα εδώ, για την άμεση ανταπόκριση στην αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που υπέστη ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, έλαβα τη διαβεβαίωσή του ότι θα δώσει τα απαιτούμενα κονδύλια, τα οποία θα διαθέσουμε άμεσα στην περιοχή, ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν καταγραφεί. Γι’ αυτό άλλωστε ζητήσαμε άμεσα –μετά και το σχετικό αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού- να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που έγινε.
Η συμμετοχή μου στη σημερινή σύσκεψη είχε ως αντικείμενο το συντονισμό των φορέων προκειμένου να γνωρίζουμε τι αναλαμβάνει ο καθένας στο επίπεδο της αποκατάστασης των ζημιών. Πέρα από τις ζημιές στις δημόσιες υποδομές, σε σπίτια, περιουσίες και καταστήματα, έχουμε κι έναν άνθρωπο που μέχρι αυτή την ώρα αναζητείται κι εκεί είναι το μυαλό και η καρδιά μας, στην ανεύρεσή του εστιάζονται οι προσπάθειες όλων μας.
Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε ήδη εγκρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αποκατάσταση των ρεμάτων της περιοχής πριν από μήνες και είχαμε δεσμευτεί στο Δήμο Θερμαϊκού -προτού ακόμη συμβεί αυτή η καταστροφή- ότι μόλις ολοκληρώσει τις μελέτες και είναι έτοιμος θα εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αναγκαία για την περιοχή. Ταυτόχρονα, θα διεκδικήσουμε κονδύλια από την Κυβέρνηση, μαζί με το Δήμο, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που εκπονείται, να αναβαθμίσουμε το δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 κι ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του Θερμαϊκού από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και μάλιστα οι υπηρεσίες μας είναι παρούσες για να συνδράμουν από την παραμονή των πλημμυρών. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη για τη στενή συνεργασία που έχουμε και με τη βοήθεια της Κυβέρνησης θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το ταχύτερο λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου