Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 7Ο AGRO QUALITY FESTIVAL ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στο 7ο AGRO QUALITY FESTIVAL, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης των προϊόντων ποιότητας της Κεντρικής Μακεδονίας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προβάλει και να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο.
Παράλληλα διοργανώνεται στον ίδιο χώρο και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, ένας μεγάλος σημαντικός θεσμός που περιλαμβάνει τον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων καθώς επίσης και την Έκθεση Τυροκομικών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, που θα καλύψουν σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου και είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών της τυροκομίας και γαλακτοκομίας.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στο 7ο Αgro Quality Festival με περίπτερο 200 τ.μ., με τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, μέλι κτλ.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, «βασική μας προτεραιότητα είναι η περαιτέρω προώθηση της αγροτικής μας οικονομίας, καθώς είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγική δραστηριότητα και η πρώτη σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Μέσα από τις στοχευμένες δράσεις που αναπτύσσουμε, επιδιώκουμε να στηρίξουμε το μοντέλο ‘παράγω-εξάγω’ και να προτυποποιήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, θεσμοθετώντας ειδικό σήμα. Πρωτοβουλίες όπως το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σε επίπεδο Περιφέρειας, θα ενισχύσουν περαιτέρω τον πρωτογενή μας τομέα και θα προβάλλουν τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, με έμφαση στο branding, την ταυτότητα και την ονομασία προέλευσής τους. Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική και εξαγωγική βάση της οικονομίας μας και να καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την κρίση».
Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας (ξεχωριστό stand για κάθε επιχείρηση), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 80 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α) η καθεμιά.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την ενοικίαση του χώρου (περίπου 6 τ.μ. ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) και τη διαμόρφωση με το βασικό εξοπλισμό (2 ράφια, 2 καρέκλες, 1 γραφείο, φωτισμό με 3 spot ανά 3 τ.μ., μετώπη με την επιγραφή του εκθέτη, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, 1 καλάθι, φύλαξη χώρου, κλιματισμός εσωτερικού χώρου, μοκέτα, καθαριότητα χώρου).
Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Τονίζεται ότι το φεστιβάλ θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (λιανική πώληση προϊόντων).
Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο.
Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο e-mail: k.doganis@pkm.gov.gr και k.evgeniou@pkm.gov.gr ή στο fax 2310 984102.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τoν κ. Κυριάκο Δογάνη στο 2310 984192 ή με την κ. Ευγενίου Κωνσταντίνα στο 2310 984106.

                          ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Μαΐου :16:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαΐου: 10:00-21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαΐου : 10:00-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου