Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ.Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1985-2016 (31) ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ (1830) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ(1649)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ (91) ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ (57) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ (9) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ (24) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

-Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Παγκρατίου Αθλήματος στο Πάρκο της πόλης μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Δήμο Κατερίνης, από τον σύλλογό μας με αθλητές του συλλόγου και τον επικεφαλής Προπονητή-Δάσκαλο κ.Γιάννη Τοπαλίδη.
-Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας οι πολίτες της πόλης μας γνώρισαν τα Αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΟΠΑ, τα (ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ-ΠΟΛΥΔΑΜΑ-ΑΓΩΝ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ –ΑΓΩΝ ΕΠΑΦΗΣ , ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΠΥΞ ΛΑΞ-ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝΑ).
-Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα εκ μέρους του Δ.Σ του κ.Γιάννη Τοπαλίδη και της κας.Εφης Σαββαιδου και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο γουόλ αφιερωμένο στο ΠΑΓΚΡΆΤΙΟ Αθλημα.
-Η καθόλα αναλυτική περιγραφή θεωρητική και πρακτική έλυσε τις απορίες για τον τρόπο που σήμερα ασκούνται η αθλητές – μαθητές του συλλόγου αναπτύσσοντας ικανότητες ουσιαστικής ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, μέσα από την ρεαλιστική προπόνηση-εκπαίδευση που βιώνουν στο προπονητήριο του συλλόγου.
-Παράλληλα τονίστηκε το δικαίωμα που έχουν οι πρωταθλητές μας για την μοριοδότηση τους από την ΓΓΑ και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Το Παγκράτιο άθλημα, ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα κατά την αρχαιότητα και το θεωρούσαν ως πολεμική τέχνη. Ήταν θεαματικό, επειδή οι αθλητές εφάρμοζαν όλες τις λαβές της πάλης, όλα τα χτυπήματα της πυγμαχίας κι επί πλέον κλωτσιές, με αποτέλεσμα τις γρήγορες εναλλασσόμενες φάσεις και τις συχνές πτώσεις. Το παγκράτιο αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ειδικά στη Σπάρτη διοργανώνονταν αγώνες Παγκρατίου και για τις γυναίκες. Τις πρώτες πληροφορίες για το Παγκράτιο αντλούμε από τους μύθους και τις παραδόσεις: Με το Παγκράτιο ο Θησέας νίκησε τον μινώταυρο και ο Ηρακλής το λιοντάρι της Νεμέας. Το Παγκράτιο συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 648 πχ. Ήταν αδιανόητο να υπάρξουν αγώνες, χωρίς να συμπεριληφθεί το Παγκράτιο. Μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια έπαιζαν Παγκράτιο σε όλες τις Μεσογειακές χώρες, στον Εύξεινο Πόντο και στη Μέση Ανατολή. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της ποικιλίας και της αγωνίας που προκαλούσε στους θεατές. Αυτά τα χαρακτηριστικά , άλλωστε δείχνει το όνομά του :<<αυτός που επικρατεί πλήρως>>. Τους κανόνες του Παγκρατίου οριστικοποίησε ο Λεύκαρος από την Ακαρνανία. Οι αθλητές αγωνίζονταν σε κατηγορίες με βάση την ηλικία τους. Οι αγώνες πάντα γίνονταν κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων και κυρίως στα ΟΛΥΜΠΙΑ, τα ΠΥΘΙΑ, τα ΙΣΘΜΙΑ, τα ΝΕΜΕΑ και τα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ. Οι Παγκρατιαστές διακρινόταν από τους αθλητές των άλλων αθλημάτων, είχαν ειδικούς τρόπους συμπεριφοράς, ειδική διατροφή, κόμμωση και φροντίδα του σώματός τους. Τα έπαθλα των Παγκρατιαστών ήταν μεγαλύτερης αξίας και πολύ μεγαλύτερα από ότι των νικητών των άλλων αγωνισμάτων.
Με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Παγκράτιο διαδόθηκε στην Ινδία και πιστεύετε πως από εκεί έφτασε στις χώρες της Άπω Ανατολής και αποτέλεσε των πρόγονο των Ανατολικών Πολεμικών τεχνών όπως είναι το Καράτε, το Ταε-κβο-ντό και άλλα.
-Το 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος Ε.Ο.Π.Α, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Α.Το Παγκράτιο έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές χώρες του εξωτερικού. Για την ορολογία στο Παγκράτιο χρησιμοποιείτε η Αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Το άθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζεται από κυριολεκτικά εκατοντάδες λαβές και τεχνικές. Οι κανονισμοί προστατεύον τους αθλητές όσο γίνετε από τους ενδεχόμενους τραυματισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Παγκράτιο δεν έχουν υπάρξει ποτέ τραυματισμοί τόσο σοβαροί όπως στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, και άλλα δημοφιλή αθλήματα. Σκοπός της Ομοσπονδίας Παγκρατίου είναι η καλλιέργεια, διάδοση, προαγωγή κι οργάνωση του αθλήματος στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη αγωνιστική του μορφή, η προσέλκυση των νέων και η ανάπτυξη Ολυμπιακού Πνεύματος, ανάφερε μεταξύ άλλων η κα.Σαβαίδου Έφη μέλος του συλλόγου στους παρευρισκομένους, από την θέση του υπευθύνου για τις δημόσιες σχέσεις του συλλόγου.
-Τους αθλητές συνόδευσαν και οι γονείς τους που διαρκώς είναι στο πλάι μας και μας συμπαραστέκονται.
-Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ.Παυλίδης Θεόδωρος,ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κος.Ματζούκας Αθανάσιος, ο Πρόεδροςς των Δικηγόρων Κατερίνης κος.Μπρουσκέλης Χαράλαμπος το Δ.Σ, ο Επίτιμος Πρόεδρος κος.Αμβροσιάδης Ιωακείμ ο Νομικός σύμβουλος του συλλόγου κος.Καλαιτζίδης Στέφανος, ο Πρόεδρος των ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.Παπαδόπουλος Βασίλης, η κα.Ράπτη Μαρία Προπονήτρια του συλλόγου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ,ο κ.Πρωιος Δημήτριος ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΗΣ Α ΤΗΣ ΕΟΠΑ, -
-Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στους χορηγούς της εκδήλωσης ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ-ΜΙΤΑ ΤΡΑΒΕΛ-ΟΥΖΕΡΙ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ-ΕΡΑΤΩ WINE BAR RESTAURANT ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ και στους χορηγούς επικοινωνίας εφημερίδες ΕΠΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ και την ηλεκτρονική ΚΑΤΕΡΙΝΗ NEWS – PIERIA REPORT και το ράδιο ALFA 96,5.
-Επίσης θερμές ευχαριστίες στις ΙΕΡΕΙΕΣ (Γαιτάνη Παρασκευή-Ασλανίδου Ιωάννα και Ηλιάδου Ελένη και στους ΕΛΛΑΝΟΔΊΚΕΣ Τριανταφυλλίδη Νικόλαο-Σειταρίδη Νικόλαο ).
-ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΝ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΟΙ:
-Στον Ηχο –Φώτα Ο Νικόλαος Τρελόπουλος
-Promotion – Δημιουργικό- Επικοινωνία Κωνσταντίνος Μπαλιάκας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σαιτ της ΕΟΠΑ στο ιντερνέτ η επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ:2351077729 κιν.6946328937


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου