Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σε μια κρίσιμη εποχή για το παρόν και το μέλλον του Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, στη Θεσσαλονίκη. Την Ένωση εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο Ταμίας Νίκος Λαλούμης. 
Η τουριστική προβολή με σύγχρονα εργαλεία σε αγορές – στόχους ήταν κεντρικό θέμα στη συζήτηση όπου η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας υπογράμμισε την ανάγκη ίσης προβολής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η διαφημιστική προβολή του τόπου μας πρέπει να είναι συνεχής, πρωτότυπη χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα δεδομένα ώστε το μήνυμά μας να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες», τόνισε η Πρόεδρος κα Ξυπτερά – Λάμπρου. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει κάθε περιοχή με στόχο την επιμήκυνση του τουρισμού όλο το χρόνο και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. «Η Πιερία έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού γύρω από τον Όλυμπο και τα Πιέρια. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες ανάδειξης ιδίως του Ολύμπου και δεν έχουμε διαπιστώσει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει στην τοπική ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ένα ακόμη κρίσιμο θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση. Το περιβάλλον και η προστασία του που είναι μείζονος σημασίας για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού. Ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσιτλακίδης είπε χαρακτηριστικά: «Η σχέση τουρισμού και περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία ώστε και η τουριστική ανάπτυξη να προωθείται και το περιβάλλον να διατηρείται και να προστατεύεται. Τα προηγούμενα χρόνια η διαφύλαξη του περιβάλλοντος δεν έλαβε ίσως τη δέουσα προσοχή. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ καλούμαστε να θωρακίσουμε το φυσικό περιβάλλον μας, κυρίως τις θάλασσές μας, όπου στηρίζεται η τοπική μας οικονομία. Είναι, αν θέλετε, το ανταγωνιστικό μας προϊόν».
Ακόμη, υπήρξε εκτενής συζήτηση σε επίκαιρα θέματα όπως η πορεία της τουριστικής σεζόν, η τρομοκρατία, το προσφυγικό, η κατάσταση στα τελωνεία, η φορολόγηση. «Φέτος, ο τουρισμός δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Η διαχείριση του προσφυγικού και η εικόνα της χώρας προς τα έξω, τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα ιδίως στη γειτονική Τουρκία, η υψηλή φορολόγηση και οι ατελείωτες ουρές στα τελωνεία. Ως επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού πρέπει πλέον να λειτουργούμε με ασφαλιστικές δικλείδες προβλέποντας στο βαθμό του εφικτού αρνητικά συμβάντα. Είμαστε στην εποχή των συνεργειών και θέλουμε να έχουμε καλή και συνεχή συνεργασία μεταξύ μας», δήλωσε ο Ταμίας κ. Λαλούμης.
Ο κ. Θάνος ευχαρίστησε την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας για την εποικοδομητική συνάντηση, σημείωσε ότι στις προτεραιότητές του είναι η ανάδειξη και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τόσο της Πιερίας όσο και του συνόλου της Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε ότι σ’ αυτό το στόχο η παρουσία και συνεργασία όλων των φορέων είναι απαραίτητη.


Η Πρόεδρος
Ξυπτερά Ευαγγελία

 Ο Γεν. Γραμματέας
 Ηρακλής Τσιτλακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου