Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΟΧΙ στη ζητιανιά των κουπονιών

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το «κοινωνικό κράτος» αλλά και οι τροπολογίες του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για την αντικατάσταση του κομμένου ΕΚΑΣ, αποτελούν ασέβεια, ύβρη και ντροπή για τους συνταξιούχους, τη γενιά που έκτισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα και πλήρωσε με αίμα και ιδρώτα για τη θεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα.
Τώρα οι 152 Βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψηφίζοντας το νόμο – λαιμητόμο 4387/2016, κατάργησαν τα κατώτατα όρια των συντάξεων που εμπεριέχονται στα «ελάχιστα όρια Κοινωνικής Ασφαλείας», τα οποία καθιερώθηκαν με την 102 Διεθνή Σύμβαση και κυρώθηκαν στη χώρα μας με το Νόμο 3251/1955. Και παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα βρεθεί Βουλευτής να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο ίδιος προχώρησε στον «επώδυνο συμβιβασμό» της «σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ». Και έρχεται τώρα να αντικαταστήσει τη νέα αφαίμαξη των χαμηλοσυνταξιούχων με τα κουπόνια της ντροπής, τα οποία είναι τα απομεινάρια των αρχικών σχεδιασμών του 1996! «Η χορήγηση προγράμματος κουπονιών ανταλλάξιμων με υπηρεσίες» ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί της –τότε- Κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.
Δεν εκπλήσσει καθόλου η νέα ιδεολογική εξαχρείωση της συγκυβέρνησης, καθώς «ψωνίζει ιδέες» από την ίδια δεξαμενή σκέψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα η χορήγηση του ΕΚΑΣ – το οποίο το κίνημα των συνταξιούχων ζητούσε ανέκαθεν να ενσωματωθεί στα Κατώτατα Όρια των συντάξεων – επιλέχθηκε, αντί της επανασύνδεσης, απ’ την τότε Κυβέρνηση για να μη θέσουν «σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος σύγκλισης και την αξιοπιστία της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοίνωσε ο Σημίτης το 1996.
Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας από κοινού με τα Σωματεία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. της χώρας μας μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. αλλά και όλων των οργανώσεων συνταξιούχων θα βρεθούν ξανά στο μετερίζι των αγώνων γιατί αυτή η ζούγκλα των ανεξέλεγκτων απολύσεων και λουκέτων και των συντάξεων πείνας δεν ταιριάζει σε μας, στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 
Κουτσής Δημήτριος

Ο Γενικός Γραμματέας
 Τσαλός Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου